Iubesc afinele și tot ce se poate face cu ele, le maninc zilnic și imi plac la nebunie să le folosesc la prajituri. Așadar să trecem la treaba, vă promit ..nu stați mai mult de 20 minute in bucătărie..:)
Mixăm ouăle cu zaharul(și cel normal și cel brun) pină iși dublează volumul si devine o compoziție spumoasă, apoi adaugăm esența, făina, drojdia și migdalele și la urmă untul topit și racit după care..normal afinele. Va ieși o compoziție moale pe care o puteți lua cu lingura,ca cea din imagine, dacă vi se pare că nu e destul de moale mai adaugați o ceșcuță cu lapte cald..:)Apoi puneți cite o lingură din compoziție in formele de muffins, vă vor ieși exact 12 bucăți și le coaceți la 180”C aproximativ 15 minute insă pentru siguranță faceți și testul cu scobitoarea...nu toate cuptoarele funcționează la fel..
Spor la prăjiturit și numai ginduri bune dragii mei :*

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii