Desi provine din tarile arabe, la noi "musacaua" este mai cunoscuta in varianta ei greceasca.
Desi provine din tarile arabe, la noi "musacaua" este mai cunoscuta in varianta ei greceasca. Ceea ce inseamna straturi alternative de cartofi si carne tocata, plus un sos alb.
Stiti ca imi place sa personalizez retetele, deci...
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja cu putina sare.
In acest timp, cureti ceapa si usturoiul si le toci marunt, dupa care le pui la fiert in 100 ml apa, pana cand aceasta scade complet.
Adaugi carnea tocata si condimentele, lasand la foc mic, pana cand carnea este bine facuta.
Cascavalul il razi, iar oul il bati cu smantana si putina sare.
Cand cartofii sunt fierti, ii cureti de coaja si ii tai felii groase de cca. 0,5 cm.
In tava pe care o folosesti, asezi felii subtiri de unt si continui cu straturi alternative de cartofi, carne tocata si cascaval ras. Ai grija sa inchei cu cascaval, iar deasupra, torni oul batut si asezi maslinele.
Dai la cuptorul incalzit pentru 30 de minute, astfel incat, totul sa aiba o culoare aramie placuta.
Servesti imediat, cu smantana sau muraturi ori asa cum este.
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii