autor:

amalia

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Musaca ardeleneasca

Autor: amalia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 februarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: amalia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 februarie 2017

Ingrediente
2 kg cartofi rosii, 1 kg carne tocata de porc, 1 ceapa alba, 5 catei de usturoi, sare de mare, piper, boia de ardei facuta in casa, 100 g unt, 150 g cascaval, 1 ou, 1 lg smantana, 100 g masline negre

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Desi provine din tarile arabe, la noi "musacaua" este mai cunoscuta in varianta ei greceasca. Ceea ce inseamna straturi alternative de cartofi si carne tocata, plus un sos alb.



Stiti ca imi place sa personalizez retetele, deci...



Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja cu putina sare.



In acest timp, cureti ceapa si usturoiul si le toci marunt, dupa care le pui la fiert in 100 ml apa, pana cand aceasta scade complet.



Adaugi carnea tocata si condimentele, lasand la foc mic, pana cand carnea este bine facuta.



Cascavalul il razi, iar oul il bati cu smantana si putina sare.



Cand cartofii sunt fierti, ii cureti de coaja si ii tai felii groase de cca. 0,5 cm.



In tava pe care o folosesti, asezi felii subtiri de unt si continui cu straturi alternative de cartofi, carne tocata si cascaval ras. Ai grija sa inchei cu cascaval, iar deasupra, torni oul batut si asezi maslinele.



Dai la cuptorul incalzit pentru 30 de minute, astfel incat, totul sa aiba o culoare aramie placuta.



Servesti imediat, cu smantana sau muraturi ori asa cum este.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca ardeleneasca de cartofi

Musaca ardeleneasca de cartofi

Curatam ceapa si o taiem solzisori.Curatam usturoiul si il taiem feliute. Intr-un wok topim o lingurita

22 voturi    12 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Vinete umplute

Vinete umplute

Se taie vinetele pe jumatate, se scoate miezul cu ajutorul unei linguri si apoi se oparesc. Cand

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 kg cartofi rosii
  • 1 kg carne tocata de porc
  • 1 ceapa alba
  • 5 catei de usturoi
  • sare de mare
  • piper
  • boia de ardei facuta in casa
  • 100 g unt
  • 150 g cascaval
  • 1 ou
  • 1 lg smantana
  • 100 g masline negre

Raporteaza reteta

Retete
de amalia
Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Punem ouale intr-un castron suficient de mare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si batem bine

22 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Biscuitii digestivi se sfarama si apoi se adauga margarina topita. Amesteci bine pana cand obtii

24 voturi    1 comentariu
4h
Dulciuri diverse
TORT FESTIV DE REVELION

TORT FESTIV DE REVELION

1. Blat: Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul. Apoi bati albusurile

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Tocanita de ciuperci cu mamaliguta