autor:

Vicky

» » Mancaruri cu carne

Musaca de cartofi cu carne, porumb si cascaval

Autor: Vicky (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vicky (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
1kg carne tocata de porc, 8 cartofi, 2 cepe, 2 morcovi, 100-150g cascaval ras, 1 cescuta boabe porumd fiert, 1 legatura patrunjel, delikat, piper, chili, oregano

Dificultate: Redusa Timp: 1h

45 voturi

Mod de preparare

Intr-o craticioara am pus putin ulei si am acoperit fundul cratitei cu felii de cartofi.Carnea am amestecat-o cu ceapa si patrunjelul tocate marunt, morcovul dat de razatoare,cascaval ras, delikat, piper, chili si putin oregano.Punem si carnea si o intindem cat sa acopere in intregime cartofi.Peste carne am pus cateva boabe de porumb fierte (se gasesc in conserve de porumb dulce fiert)si cascaval ras.Am acoperit cu cartofi toata carnea, cat se poate de bine.Am pus si cea de-a doua parte de carne, pe care am amestecat-o cu porumb si cascaval ras.Am pus si ultima parte de cartofi si acum o dam la cuptor pentru 35-40 minute, la foc potrivit.Cand cartofi sunt aproape facut pun cele doua oua batute peste musaca, ouale formeaza crusta. Cand sa rumenit frumos inseamna ca este gata (eu de obicei o mai las 5-8 min, sa fie mai crocanta).O portie de musaca care nu a vrut sub nici o forma sa stea dreapta asa ca am trantit-o intr-o parte.Este foarte buna atat calda cat si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne, porumb si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale in frunze de varza

Sarmale in frunze de varza

Process tehnologic de preparare: varza se spala si se aleg foi. Se toaca marunt o parte din aceasta.

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Supa de iuta cu pui –

Supa de iuta cu pui –"Mlukhieh"-Specific tarilor arabe

Se spala puiul si se pune la fiert in apa cu sare impreuna cu ceapa, rosiile intregi( doar crestate

14 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Balus , 02 iulie 2013

    super

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

    Arata extraordinar,iar gustul cred ca e pe masura. Te servesc si eu cu o portie...

  • Maria Lupean

    Maria Lupean (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

    Arata bine, merita incercata.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      arata foarte bine.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Deosebita combinatie...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Banuiesc ca este buna dupa cum arata.

    • Vicky

      Vicky (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Am vrut sa fac ceva mai diferit de musacaua clasica, si mi-a reusit, toata familia a fost super incantata de ceea ce au dezgustat.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

      O musaca mai altfel dar cred ca este si foarte gustoasa . Imi place cum arata.Bravo!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 02 iunie 2009

      Interesanta. O sa incerc si eu, sa adaug porumb. Cel putin pozele m-au convins.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2009

      E o musaca mai deosebita.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

45 voturi

Ingrediente

  • 1kg carne tocata de porc
  • 8 cartofi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 100-150g cascaval ras
  • 1 cescuta boabe porumd fiert
  • 1 legatura patrunjel
  • delikat
  • piper
  • chili
  • oregano

Raporteaza reteta

Retete
de Vicky
Chiftelute de post

Chiftelute de post

Cartofi se dau pe razatoarea mare,ceapa se toaca marunt,usturoiul se piseaza,ciupercile se toaca

51 voturi    7 comentarii
1h
Retete vegetariene
Carne marinata in vin

Carne marinata in vin

Mi-am taiat carnea felii, si am pregatit condimentele, Usturoiul si ienibahar-ul le-am pisat si

21 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Saratele cu branza

Saratele cu branza

Cu cat branza este mai sarata cu ata ies mai bune saratelele, dar sa nu fie nici prea exagerat de

79 voturi    25 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

mirey (Chef de cuisine)

Arata extraordinar,iar gustul cred ca e pe masura. Te servesc si eu cu o portie...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Rulada de carne