Musaca de cartofi piure cu carne si ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Musaca de cartofi piure cu carne si ciuperci

Ingrediente

  • 1,5 kg cartofi;
  • 600 g pulpa de curcan tocata;
  • 200 g ciuperci marinate;
  • 1 ceapa;
  • 1 cana cu suc de rosii;
  • 100 g cascaval;
  • 1 ou;
  • 1 cub de unt;
  • 1 cana de smantana;
  • rosii cherry pentru decor;
  • sare,piper-dupa gust;

Mod de preparare

Se spala cartofi,se taie rondele,se pun la fiert cu un pic de sare,iar apoi cand sunt gata se face un piure in care se adauga unt si 1-2 linguri de smantana.

Separat,intr-o tigaie incepem prin a cali ceapa impreuna cu carnea de curcan tocata.Apoi se adauga ciupercile tocate si sucul de rosii.Dupa 5 minute,oprim focul,lasam sa se racoreasca,dupa care adaugam oul batut ,1-2 linguri de smantana si condimentam dupa gust.

Vom unge o tava yena cu putin unt/ulei,apoi vom monta musacaua noastra,alternand un strat de piure-un strat de carne,ultimul strat fiind cel de carne.

La final se presara cascaval ras si se decoreaza cu rosii cherry,dupa care se introduce la cuptor pentru 10-15 minute.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura