Musaca de cartofi piure cu carne si ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Musaca de cartofi piure cu carne si ciuperci

Ingrediente

  • 1,5 kg cartofi;
  • 600 g pulpa de curcan tocata;
  • 200 g ciuperci marinate;
  • 1 ceapa;
  • 1 cana cu suc de rosii;
  • 100 g cascaval;
  • 1 ou;
  • 1 cub de unt;
  • 1 cana de smantana;
  • rosii cherry pentru decor;
  • sare,piper-dupa gust;

Mod de preparare

Se spala cartofi,se taie rondele,se pun la fiert cu un pic de sare,iar apoi cand sunt gata se face un piure in care se adauga unt si 1-2 linguri de smantana.

Separat,intr-o tigaie incepem prin a cali ceapa impreuna cu carnea de curcan tocata.Apoi se adauga ciupercile tocate si sucul de rosii.Dupa 5 minute,oprim focul,lasam sa se racoreasca,dupa care adaugam oul batut ,1-2 linguri de smantana si condimentam dupa gust.

Vom unge o tava yena cu putin unt/ulei,apoi vom monta musacaua noastra,alternand un strat de piure-un strat de carne,ultimul strat fiind cel de carne.

La final se presara cascaval ras si se decoreaza cu rosii cherry,dupa care se introduce la cuptor pentru 10-15 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor