autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Muschi de porc cu trei sosuri

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 mai 2011

Ingrediente
3 felii de muschi file de porc, circa 400 g in total, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, 3 pachete de unt, la temperatura camerei, 1 lingura de marar proaspat, tocat marunt, 1 lingurita de boia iute, 1 lingurita de boia dulce, 1 lingura de patrunjel proaspat, tocat marunt, 1 lingurita de coaja de lamaie, rasa fin, 3 catei de usturoi, 1 lingura de mustar iute, 1 lingura de tarhon proaspat, tocat marunt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Aceasta reteta este extrem de simpla si va ofera mai multe variante de a asezona carnea, dupa ce este prajita. Asezonarea se face cu ajutorul unor sosuri pe baza de unt si diverse condimente, numite “unturi compozite”.

Se toaca marunt usturoiul si se piseaza cu sare. Se incinge cuptorul la 150 °C.

Se alifiaza fiecare pachet cu unt separat. Se sareaza si se pipereaza.
Un pachet se combina cu marar, boia iute si boia dulce.
Al doilea pachet se combina cu patrunjel, coaja de lamaie si usturoi.
Al treilea pachet se combina cu mustar si tarhon.
Se ruleaza fiecare pachet si se pune in frigider.

Se unge carnea cu putin ulei. Se sareaza si se pipereaza. Se incinge o tigaie. Se prajeste carnea la foc mediu, pe partea de prezentare, pana ce incepe sa sangereze la suprafata. Se intoarce si se prajeste pana ce apare la suprafata suc sangeriu.

Se pune pe fiecare bucata de carne cate o rondea diferita de sos de unt si se pune in cuptor 1-2 minute, ca sa se continue gatitul fara a exista pericolul arderii carnii, si ca untul sa se topeasca putin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc cu trei sosuri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Papricas de vita

Papricas de vita

Cuburile knor se zdrobesc si se dilueaza in 100gr de ulei . Dupa ce s-a topit se adauga vinul.Carnea

6 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Piftie de porc

Piftie de porc

Am bagat urechile si piciorusul in oala cu apa cat sa le acopere, si atat! Le-am lasat sa fiarba

94 voturi    10 comentarii
4h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 10 august 2011

    5 stelute si felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 3 felii de muschi file de porc
  • circa 400 g in total
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • 3 pachete de unt
  • la temperatura camerei
  • 1 lingura de marar proaspat
  • tocat marunt
  • 1 lingurita de boia iute
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1 lingura de patrunjel proaspat
  • tocat marunt
  • 1 lingurita de coaja de lamaie
  • rasa fin
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura de mustar iute
  • 1 lingura de tarhon proaspat
  • tocat marunt

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Popovici
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
Alexandrina

Alexandrina (Chef de cuisine)

5 stelute si felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
“Tli Tli” cu pui-“ Tli Tli B’djedj”-reteta algeriana