autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Muschi de porc cu trei sosuri

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 mai 2011

Ingrediente
3 felii de muschi file de porc, circa 400 g in total, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, 3 pachete de unt, la temperatura camerei, 1 lingura de marar proaspat, tocat marunt, 1 lingurita de boia iute, 1 lingurita de boia dulce, 1 lingura de patrunjel proaspat, tocat marunt, 1 lingurita de coaja de lamaie, rasa fin, 3 catei de usturoi, 1 lingura de mustar iute, 1 lingura de tarhon proaspat, tocat marunt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Aceasta reteta este extrem de simpla si va ofera mai multe variante de a asezona carnea, dupa ce este prajita. Asezonarea se face cu ajutorul unor sosuri pe baza de unt si diverse condimente, numite “unturi compozite”.

Se toaca marunt usturoiul si se piseaza cu sare. Se incinge cuptorul la 150 °C.

Se alifiaza fiecare pachet cu unt separat. Se sareaza si se pipereaza.
Un pachet se combina cu marar, boia iute si boia dulce.
Al doilea pachet se combina cu patrunjel, coaja de lamaie si usturoi.
Al treilea pachet se combina cu mustar si tarhon.
Se ruleaza fiecare pachet si se pune in frigider.

Se unge carnea cu putin ulei. Se sareaza si se pipereaza. Se incinge o tigaie. Se prajeste carnea la foc mediu, pe partea de prezentare, pana ce incepe sa sangereze la suprafata. Se intoarce si se prajeste pana ce apare la suprafata suc sangeriu.

Se pune pe fiecare bucata de carne cate o rondea diferita de sos de unt si se pune in cuptor 1-2 minute, ca sa se continue gatitul fara a exista pericolul arderii carnii, si ca untul sa se topeasca putin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc cu trei sosuri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Bogracs

Bogracs

Porționăm întâi carnea. Curățam ceapa și legumele, apoi le tăiem mărunt. Roșiile

6 voturi    3 comentarii
4h
Mancaruri cu carne
Supa de bob verde cu carne de vita si iaurt-specific tarilor arabe

Supa de bob verde cu carne de vita si iaurt-specific tarilor arabe

Se incinge uleiul de masline intr-o cratita de fiert sub presiune; se adauga ceapa si bucatile de

6 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 10 august 2011

    5 stelute si felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 3 felii de muschi file de porc
  • circa 400 g in total
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • 3 pachete de unt
  • la temperatura camerei
  • 1 lingura de marar proaspat
  • tocat marunt
  • 1 lingurita de boia iute
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1 lingura de patrunjel proaspat
  • tocat marunt
  • 1 lingurita de coaja de lamaie
  • rasa fin
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura de mustar iute
  • 1 lingura de tarhon proaspat
  • tocat marunt

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Popovici
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
Alexandrina

Alexandrina (Chef de cuisine)

5 stelute si felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Creier de porc cu ceapa Creier de porc cu ceapa

Se alege creierul de porc de cheagurile de sange, apoi se opareste 10 minute in apa clocotita cu putina sare si o lingurita de otet.

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tocanita cu ficatei de pui Tocanita cu ficatei de pui

Se curata si taie ceapa marunt. Se pune tuciul pe foc sa se incinga, se adauga uleiul, apoi ceapa si se lasa sa se caleasca la foc mic

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Guiso de verdura y ternera ( Ghiveci cu carne de vita )