autor:

Piri Piri e Canela

» » Fripturi

Muschi de porc umplut la cuptor în sos de usturoi si cartofi dulci (Lombo assado no forno com batata doce)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 25 noiembrie 2010

Ingrediente
1 kg. muschi de porc, 1 kg. cartofi dulci, 2 cârnati, 1-2 morcovi fierti sau fructe seci (prune, caise...), foi de dafin, rozmarin proaspãt, 1 cãpãtânã de usturoi, Piper si sare proaspãt mãcinate, sofran indian, paprika dulce, piri piri optional, busuioc, ierburi provence, optional sos de soia si pastã de ardei, piper boabe negru, 1 lãmâie, vin alb, ulei de mãsline, 2 rosii mari, 1 ceapã mare, brânzã rasã optional, atã de bucãtãrie, Mujdei de usturoi:, usturoi, cepsoarã, sare, smântânã lichidã si ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Încã una din fripturile noastre preferate, gãtim cu drag pt. familiari si prieteni la cinã.
Acest "Lombo" de obicei il umplem cu brânzã, suncã, diverse fructe proaspete sau seci, legume, diferite tipuri de cârnati ca "farinheira" si" linguiça" si chiar murãturi.
Este mai simplu sã îl cumpãrãm din magazine gata preparat...dar eu prefer sã îl pregãtesc acasã :)
1)Muschiul se taie cu cutitul pe jumãtate cu grijã, sã îl deschidem ca pe o carte.
Se condimenteazã cu sare si piper proaspãt mãcinat pe ambele pãrti.
Separat intr-un bol se face un mujdei din: ulei de mãsline, usturoi pisat,si restul condimentelor dupã plac.
Unge bine carnea si umple cu cârnatii tãiati pe jumãtate si morcovi tãiati.Ruleazã bine si leagã bine cu ata de bucãtãrie.
Pune carnea intr-o formã, deasupra pune foile de dafin si ramul de rozmarin proaspãt (se poate lega cu ata de bucãtãrie de la început).
Toarnã cam 1 canã jumate de vin alb, sucul de la lãmâie sau otet aromat (zmeurã, rozmarin...) boabe de piper, si dã la rece pt. cel putin 12 ore.
2)Transferã carnea intr-o formã mare, în care am pus rosiile si ceapa tãiate rondele.Dacã este nevoie mai pune ulei de mãsline, eu am pus cam 9 linguri de ulei de mãsline in total.
Acoperã cu folie de aluminiu si dã la cuptor.
Între timp se curãtã cartofii si se prãjesc pe jumãtate.
Când carnea e aproape fãcutã, se ia folia de aluminiu si se pun cartofii.
La urmã se poate pune brânzã rasã (optional).
Mujdeiul l-am fãcut din putin ulei, usturoi, cepsoarã tocatã si smântânã lichidã (sau iaurt natural).
Serviti decorat dupã plac :)
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc umplut la cuptor în sos de usturoi si cartofi dulci (Lombo assado no forno com batata doce)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Aperitiv pentru masa festiva de sarbatori.

Aperitiv pentru masa festiva de sarbatori.

Friptura se pune la bait in condimente cate-va ore ,putem face friptura fie la tava in cuptor ,fie

0 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi
Chicken McNuggets

Chicken McNuggets

se taie pieptul de curcan in bucatele mai mic patratoase se condimenteaza ouale se bat spuma si

5 voturi    3 comentarii
30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2010

    Delicios! Numai bun pentru o seara friguroasa ca acestea. Imi amintesc ca mama mea facea de sarbatorile de iarna ceva de genul acesta, acum ca am reteta in fata voi incerca si eu!

  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2010

    Delicios! Felicitari!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2010

    Merçi:)

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2010

      Felicitari pentru reteta. Si eu mai fac muschiulet umplut, dar tau m-a cucerit.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2010

      Super aromele tale!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2010

      Vã multumesc :) usturoiul semãnat e micut încã Mihai, dar am pus alecrim (rozmarin) din mica grãdinã. Portughezi nu fac niciodatã mujdei de usturoi, nu le place.Noi facem când avem musafiri românii , noi adorãm mujdeiul.

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2010

      ***** Nu am cuvinte. Apropo ai utilizat usturoi din gradina?

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2010

      Bună mâncare, de sărbători! Mulţumesc de reţete! Felicitări!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. muschi de porc
  • 1 kg. cartofi dulci
  • 2 cârnati
  • 1-2 morcovi fierti sau fructe seci (prune
  • caise...)
  • foi de dafin
  • rozmarin proaspãt
  • 1 cãpãtânã de usturoi
  • Piper si sare proaspãt mãcinate
  • sofran indian
  • paprika dulce
  • piri piri optional
  • busuioc
  • ierburi provence
  • optional sos de soia si pastã de ardei
  • piper boabe negru
  • 1 lãmâie
  • vin alb
  • ulei de mãsline
  • 2 rosii mari
  • 1 ceapã mare
  • brânzã rasã optional
  • atã de bucãtãrie
  • Mujdei de usturoi:
  • usturoi
  • cepsoarã
  • sare
  • smântânã lichidã si ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Czompa (Chef de cuisine)

Delicios! Numai bun pentru o seara friguroasa ca acestea. Imi amintesc ca mama mea facea de sarbatorile de iarna ceva de genul acesta, acum ca am reteta in fata voi incerca si eu!

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de pui marinata la grill