Muschi de porc umplut la cuptor în sos de usturoi si cartofi dulci (Lombo assado no forno com batata doce)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Muschi de porc umplut la cuptor în sos de usturoi si cartofi dulci (Lombo  assado no forno com batata doce)

Ingrediente

  • 1 kg. muschi de porc
  • 1 kg. cartofi dulci
  • 2 cârnati
  • 1-2 morcovi fierti sau fructe seci (prune, caise...)
  • foi de dafin
  • rozmarin proaspãt
  • 1 cãpãtânã de usturoi
  • Piper si sare proaspãt mãcinate
  • sofran indian, paprika dulce, piri piri optional
  • busuioc, ierburi provence
  • optional sos de soia si pastã de ardei
  • piper boabe negru
  • 1 lãmâie
  • vin alb
  • ulei de mãsline
  • 2 rosii mari
  • 1 ceapã mare
  • brânzã rasã optional
  • atã de bucãtãrie
  • Mujdei de usturoi:
  • usturoi, cepsoarã, sare, smântânã lichidã si ulei

Mod de preparare

Încã una din fripturile noastre preferate, gãtim cu drag pt. familiari si prieteni la cinã.

Acest "Lombo" de obicei il umplem cu brânzã, suncã, diverse fructe proaspete sau seci, legume, diferite tipuri de cârnati ca "farinheira" si" linguiça" si chiar murãturi.

Este mai simplu sã îl cumpãrãm din magazine gata preparat...dar eu prefer sã îl pregãtesc acasã :)

1)Muschiul se taie cu cutitul pe jumãtate cu grijã, sã îl deschidem ca pe o carte.

Se condimenteazã cu sare si piper proaspãt mãcinat pe ambele pãrti.

Separat intr-un bol se face un mujdei din: ulei de mãsline, usturoi pisat,si restul condimentelor dupã plac.

Unge bine carnea si umple cu cârnatii tãiati pe jumãtate si morcovi tãiati.Ruleazã bine si leagã bine cu ata de bucãtãrie.

Pune carnea intr-o formã, deasupra pune foile de dafin si ramul de rozmarin proaspãt (se poate lega cu ata de bucãtãrie de la început).

Toarnã cam 1 canã jumate de vin alb, sucul de la lãmâie sau otet aromat (zmeurã, rozmarin...) boabe de piper, si dã la rece pt. cel putin 12 ore.

2)Transferã carnea intr-o formã mare, în care am pus rosiile si ceapa tãiate rondele.Dacã este nevoie mai pune ulei de mãsline, eu am pus cam 9 linguri de ulei de mãsline in total.

Acoperã cu folie de aluminiu si dã la cuptor.

Între timp se curãtã cartofii si se prãjesc pe jumãtate.

Când carnea e aproape fãcutã, se ia folia de aluminiu si se pun cartofii.

La urmã se poate pune brânzã rasã (optional).

Mujdeiul l-am fãcut din putin ulei, usturoi, cepsoarã tocatã si smântânã lichidã (sau iaurt natural).

Serviti decorat dupã plac :)

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise