autor:

Piri Piri e Canela

» » Fripturi

Muschi in vin rosu la cuptor cu chipsuri si sos de lamaie

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 17 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 17 februarie 2010

Ingrediente
Pt 4 persoane:1 kg muschi de porc,sare groasa,piper macinat si boabe,6 dinti usturoi, lingura pasta de ardei,2 foi dafin,1,5 dl ulei de masline(cca 10 linguri),2 dl(12 linguri)vin rosu,1 ceapa. felii de slanina.Pt. chipsuri:1 kg cartofi noi taiati rondele.Pt.sosul de lamaie :2 dinti usturoi zdrobiti,2 linguri ulei de masline,1 lingura coaja rasa de lamaie si sucul de la jumate,sare,piper boabe si macinat.Un ram de oregano optional.

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

1)Pt.marinata:se face cateva crestaturi in carne,se condimenteaza cu sare,piper,usturoiul pisat,pasta de ardei,foi dafin,5 linguri ulei de masline.Se lasa cateva ore la rece,sau mai multe...2)Se scoate carnea,se adauga peste ceapa taiata gros,restul de ulei si vinul.Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor.Din cand in cand se stropeste carnea cu propriul sos si se intoarce,se ia folia si se mai lasa cca 15min.Calda carnea se scoate pe un tocator si se taie felii.Se pune pe platou,deasupra se pune sosul de carne cat va place sau il puneti intr-o sosiera.4)Cartofi rondele(puteti taia jumate din ei in sferturi)se frig in ulei,la cine ii place poate pune o lingurita de ceai de colorant alimentar galben-orange, curry sau sofran(açafrao).Se pun intr-un vas tapetat cu hartie absorbanta.5)Intr-o tigaie antiaderenta se pun la foc mic 2 lingurite de ulei de masline si 2 dinti de usturoi zdrobiti usor cu mana sau cutitul,coaja de lamaie si sucul,3 dl(18 linguri)smantana culinara,sare,piper.Se lasa sa fiarba cateva min.pana se ingroasa.Carnea se serveste alaturi de cartofi,peste care se pune sosul si salata(eu am optat pt varza mov),am condimentat-o cu ulei vegetal,otet,sare fina,piper boabe si macinat.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi in vin rosu la cuptor cu chipsuri si sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Fripturã de ratã cu cartofi dulci

Fripturã de ratã cu cartofi dulci

Am gãtit pentru 2 persoane ( ca de obicei) deci am folosit jumãtate de ratã. * Carnea se

5 voturi    7 comentarii
50 min
Fripturi
Friptura de miel la tava

Friptura de miel la tava

Se spala pulpele de miel, se zvanta cu prosoape absorbante si se ung cu un baitz preparat din vin,

64 voturi    9 comentarii
2h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

    Suna tentant!!!

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • Pt 4 persoane:1 kg muschi de porc,sare groasa,piper macinat si boabe,6 dinti usturoi, lingura pasta de ardei,2 foi dafin,1,5 dl ulei de masline(cca 10 linguri),2 dl(12 linguri)vin rosu,1 ceapa. felii de slanina.Pt. chipsuri:1 kg cartofi noi taiati rondele.Pt.sosul de lamaie :2 dinti usturoi zdrobiti,2 linguri ulei de masline,1 lingura coaja rasa de lamaie si sucul de la jumate,sare,piper boabe si macinat.Un ram de oregano optional.

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Suna tentant!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Rulouri de Pui cu ciuperci