1)Pt.marinata:se face cateva crestaturi in carne,se condimenteaza cu sare,piper,usturoiul pisat,pasta de ardei,foi dafin,5 linguri ulei de masline.Se lasa cateva ore la rece,sau mai multe...2)Se scoate carnea,se adauga peste ceapa taiata gros,restul de ulei si vinul.Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor.Din cand in cand se stropeste carnea cu propriul sos si se intoarce,se ia folia si se mai lasa cca 15min.Calda carnea se scoate pe un tocator si se taie felii.Se pune pe platou,deasupra se pune sosul de carne cat va place sau il puneti intr-o sosiera.4)Cartofi rondele(puteti taia jumate din ei in sferturi)se frig in ulei,la cine ii place poate pune o lingurita de ceai de colorant alimentar galben-orange, curry sau sofran(açafrao).Se pun intr-un vas tapetat cu hartie absorbanta.5)Intr-o tigaie antiaderenta se pun la foc mic 2 lingurite de ulei de masline si 2 dinti de usturoi zdrobiti usor cu mana sau cutitul,coaja de lamaie si sucul,3 dl(18 linguri)smantana culinara,sare,piper.Se lasa sa fiarba cateva min.pana se ingroasa.Carnea se serveste alaturi de cartofi,peste care se pune sosul si salata(eu am optat pt varza mov),am condimentat-o cu ulei vegetal,otet,sare fina,piper boabe si macinat.Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii