autor:

Piri Piri e Canela

» » Fripturi

Muschi in vin rosu la cuptor(Lombo Pimenta no forno)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 15 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 15 iunie 2010

Ingrediente
1 kg. muschi de porc sau vacã, 9-10 linguri ulei de mãsline, sucul de la 1 portocalã, sare groasã, piper mãcinat negru si boabe, 1 cãpãtânã micã de usturoi pisat, 2-3 linguri pastã de ardei, vin rosu (rosé sau alb), foi de dafin, Condimente:dupã plac ,busuioc, cimbru, mãrar, curcuma,piri piri optional...

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

9 voturi

Mod de preparare

Carnea se poate tãia felii sau lãsa intreagã:))
Usturoiul pisat se freacã bine cu sare, se unge carnea.
Condimenteazã, adaugã sucul, pasta de ardei, piper, foi de dafin, ulei, si vin cât sã acopere carnea putin.
Se lasã la rece o zi.
Se pune carnea in tavã sau vas de cuptor, cu tot cu marinatã.Se acoperã cu folie de aluminiu si se dã la cuptor,având grijã sã se "irige" cu propriul sos :))
Am sevit cu cartofii natur si salatã verde.
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi in vin rosu la cuptor(Lombo Pimenta no forno)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Muschi in vin rosu la cuptor cu chipsuri si sos  de lamaie

Muschi in vin rosu la cuptor cu chipsuri si sos de lamaie

1)Pt.marinata:se face cateva crestaturi in carne,se condimenteaza cu sare,piper,usturoiul pisat,pasta

1 vot    1 comentariu
1h 15 min
Fripturi
Friptura de porc cu sos de alune

Friptura de porc cu sos de alune

Ceapa se caleste in unt sau ulei la foc domol si dupa adaugati ierburile aromatice.Carnea o adaugati

2 voturi    5 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Olimpian Oli , 09 decembrie 2015

    ff buun

  • Fara foto

    Anca Falevici , 05 februarie 2014

    yammy....

  • Fara foto

    Vacariu Theodora Fabiana , 05 februarie 2014

    eu fac cu vin alb :) e demential :)

    • Fara foto

      Maria Iancu , 11 decembrie 2013

      Cred ca-I o bunatateeeeeeee !!! Abia astept s-o experimentez cu ocazia Craciunului sau de Anul Nou; multumesc mult pentru reteta !

    • Fara foto

      Mihaela Miki , 11 decembrie 2013

      ce suc??

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Waw ! ce de arome...cred ca e o nebunie fripturica asta...Felicitari ! *****

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Buna reteta,am salvat-o.Ai votul meu.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      O bunatate !

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Foarte gustoasa reteta ta.Si aici in Spania se face (lomo a la pimienta,dar sosul schimba,adica se face cu smintina,brandy piper alb)***** Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Super gustoasa si aromata fripturica ta...

    • Truedelights

      Truedelights (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Tare bun trebuie sa fie!Am salvat si eu , merita incercata! :)

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      O bunatate!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Foarte fin si apetisant! Am salvat reteta.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      O friptura tare gustoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. muschi de porc sau vacã
  • 9-10 linguri ulei de mãsline
  • sucul de la 1 portocalã
  • sare groasã
  • piper mãcinat negru si boabe
  • 1 cãpãtânã micã de usturoi pisat
  • 2-3 linguri pastã de ardei
  • vin rosu (rosé sau alb)
  • foi de dafin
  • Condimente:dupã plac ,busuioc
  • cimbru
  • mãrar
  • curcuma,piri piri optional...

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Waw ! ce de arome...cred ca e o nebunie fripturica asta...Felicitari ! *****

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Rata cu sos de portocale