autor:

Piri Piri e Canela

» » Fripturi

Muschi la cuptor cu garniturã de fasole neagrã si bacon (Lombo à Brasileira com feijão preto)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 06 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 06 iulie 2010

Ingrediente
1 kg muschi de vitã sau porc, , sare, piper, , 2 linguri pastã de ardei, , 4 cãtei de usturoi, , 2-3 foi dafin, , piri piri, , 2 dl vin alb sau rosé, , 4-5 linguri ulei, , Pt.fasole:, , 1 ceapã, , 1 cãtel de usturoi, , 1 dl ulei de mãsline, , 150 gr. bacon, , pãtrunjel proaspãt, , 1 kg. de fasole neagrã fiartã

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Nu este prima oarã când gãtesc, cu plãcere si mâncãre brazilianã.

Ne place mult "Picanha"(carne de vacã grill)cu orez alb, fasole neagrã, ananas grill si banane prãjite...

Brazilienii sunt mari consumatorii de carne de vitã si...orez :)

Restaurantele braziliene ,au bufet mare cu tot felul de garnituri si fructe exotice, prãjituri,mousse de fructe..mandioca prãjitã, cartofii dulci...iar carnea se grilleazã pe niste frigãrui imense, care apoi se taie felii in fata clientului.

De data aceasta am pregãtit muschi la cuptor.

1)Cu o zi inainte, carnea se condimenteazã cu sare, piper, pasta de ardei, usturoiul tocat, foi de dafin, piri piri mãcinat, ulei si vin.

Se lasã la rece pânã a 2 a zi, acoperit cu folie transparentã.

2)Se pune carnea cu tot cu marinatã intr-un vas pt. cuptor.

Lasã la copt, având grijã sã se stropeascã carnea cu sosul format.

Nu am lãsat mult la copt, dar nici nu am fãcut carnea in sânge, a iesit mediu spre bine.

3)Carnea se feliazã si se pune in vasul pt. servit.

Pt. fasolea neagrã:

1)Cãleste ceapa si usturoiul mãrunt, in uleiul de mãsline.

Adaugã baconul felii, putin cârnat feliat optonal si pãtrunjelul tocat, amestecã.

2)Pune fasolea, impreunã cu putin lichid din apa care a fiert sau din coservã.

Lasã sã fiarbã inca câteva minute.

Condimenteazã, si ia de pe foc.

Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi la cuptor cu garniturã de fasole neagrã si bacon (Lombo à Brasileira com feijão preto)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Costita de porc la cuptor

Costita de porc la cuptor

Carnea spalata si portionata, se pune in tava de friptura, se condimenteaza, se adauga cateva fire

18 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Fripturi
Muschi de vita la tigaie cu cartofi

Muschi de vita la tigaie cu cartofi

Intr-o tava de yana,se pune ceapa taiata julien,cartofii taiati in patru,si usturoiul taiat bucatele.Se

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lucian , 01 februarie 2015

    PICANHA nu este carne de vaca grill. PICANHA este un mușchi de deasupra pulpei spate. Poate fi preparata oricum sau deloc tot picanha rămâne.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

    Buna mancare !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

    Arata grozav!

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Marinata da un gust deosebit carnii. Ar trebui sa-mi planific mai bine gatitul, pana acum nu apucam sa tin carnea la marinat. Dar merita!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      O bunatate!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Cred ca e o bunatate...si trebue incercata reteta. Felicitari !*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Foarte fina si aspectuoasa!Felicitari.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Imi place ideea ta,cred ca a iesit tare buna.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Desi la fasole folosesc mai mult carne macra decat traditionala costita, niciodata n-am asociat friptura, de orice fel, cu fasolea boabe. E o idee.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 1 kg muschi de vitã sau porc
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pastã de ardei
  • 4 cãtei de usturoi
  • 2-3 foi dafin
  • piri piri
  • 2 dl vin alb sau rosé
  • 4-5 linguri ulei
  • Pt.fasole:
  • 1 ceapã
  • 1 cãtel de usturoi
  • 1 dl ulei de mãsline
  • 150 gr. bacon
  • pãtrunjel proaspãt
  • 1 kg. de fasole neagrã fiartã

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Lucian

PICANHA nu este carne de vaca grill. PICANHA este un mușchi de deasupra pulpei spate. Poate fi preparata oricum sau deloc tot picanha rămâne.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Splina de porc la grill (gratar)