autor:

TeoBucatar

» » Fripturi

Muschiulet impletit

Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 septembrie 2011

Ingrediente
-2 muschiuleti de porc de cca 250-300 g fiecare,, -400 g ciuperci proaspete,, -10 rosii cherry,, -un morcov mediu,, - 2 tije de telina,, -un catel de usturoi,, -2 linguri de ulei,, -sare,, -piper negru macinat,, -cateva boabe de ienibahar,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Se spala muschiuletul, se curata de pielita si grasime si se taie pe lungime in trei fasii. Se sareaza si se pipereaza dupa pofta inimii.
Ciupercile se spala, se detaseaza piciorusul si se curata primul strat de pe palarie. Este un truc pe care l-am invatat de la soacra mea si de fiecare data curat astfel cuipercile pentru ca palaria ramane mai frageda daca se indeparteaza primul strat. Operatiunea se face foarte usor daca dupa ce am rupt piciorusul prindem intre degetul mare si aratator membrana care imbraca palaria, de la interior, adica partea cu lamelele si tragem spre exterior. Voi reveni cu o poza explicativa care va va lamuri mai bine pentru ca de data asta am omis sa fac acest lucru. Ideea este ca aceasta membrana este mai tare, iar daca o indepartati ciupercile se vor gati mai repede.
Spalam si curatam si morcovul si tijele de telina si trecem la impletitul muschiuletului avand grija sa impletim si tia de telina in interiorul lui. Se impaneaza cu usturoi, felii subtiri de morcov si boabele de ienibahar.
Intr-un vas uns cu cele doua linguri de ulei se face un pat din restul de morcov si piciorusele ciupercilor, sarate si piperate. Pe acest pat se aseaza cei doi muschiuleti impletiti. Palariile ciupercilor se sareaza si se aseaza pe langa ei. Deasupra se orneaza cu rosii cherry si se da la cuptorul incins in prealabil.
Se tine vasul acoperit vreo 15-20 min dupa care se descopera si se lasa sa se evapore zeama lasata de ciuperci si sa se rumeneasca bine carnea.
Aceasta este toata filozofia cu muschiuletul impletit. O reteta care dureaza cam o ora, insa deosebit de gustoasa. Veti savura rand pe rand la aceasta friptura aroma de ciuperci, gustul acrisor dat de rosii si parfumul discret de ienibahar, de la boabele presarate din loc in loc...
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet impletit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Muschiulet de porc impletit

Muschiulet de porc impletit

Intr-un mojar se pun condimentele si se maruntesc bine impreuna cu uleiul de masline. Se taie muschiuletul

6 voturi    9 comentarii
35 min
Fripturi
Muschiulet impletit cu paste

Muschiulet impletit cu paste

Se taie muschiuletii in patru fasii,pe lungime dar capatul mai gros sa ramana \"legat\".Se impletesc

4 voturi    9 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Geta Tudorache , 05 septembrie 2013

    Ce 'arta' see you ciupercile alea..... Ciupercile se curata de pielita aia de deasupra si de lamelele de pe dedesubt. Asta inseamna ca ai curatat ciupercile. Eu doar asa curatate le prepar si sa le mananc see you placere. Altfel, reteta am sa o incerc sigur. Este foarte aspectuasa si cred ca si gustoasa.

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2011

    o super reteta! felicitari! e buna de retinut pentru masa de Craciun sau Revelion!

  • TeoBucatar

    TeoBucatar (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2011

    Multumesc,fetelor!

    • Alice Ciobanu

      Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2011

      super Teo...dar is suparata, dupa cum ti-am scris si pe blog :)))

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2011

      Apetisant! Sigur este gustos!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2011

      Foarte fin si apetisant!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • -2 muschiuleti de porc de cca 250-300 g fiecare,
  • -400 g ciuperci proaspete,
  • -10 rosii cherry,
  • -un morcov mediu,
  • - 2 tije de telina,
  • -un catel de usturoi,
  • -2 linguri de ulei,
  • -sare,
  • -piper negru macinat,
  • -cateva boabe de ienibahar,

Raporteaza reteta

Retete
de TeoBucatar
Rata cu portocale

Rata cu portocale

Pieptul de rata se spala si se dezoseaza lasandu-i pielea.Se sareaza, se pipereaza si se stropeste

9 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

BLAT Se separa albusurile si se bat spuma cu zaharul adaugat lingura cu lingura, zeama de lamaie

10 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Chiftelute suedeze(kottbullar)

Chiftelute suedeze(kottbullar)

Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 min sa se absoarba lichidul timp in care se toaca marunt

56 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Marian (Chef de cuisine)

o super reteta! felicitari! e buna de retinut pentru masa de Craciun sau Revelion!

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Rulouri de pui invelite in bacon cu garnitura de fasole verde