Muschiulet impletit

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Muschiulet impletit

Ingrediente

  • -2 muschiuleti de porc de cca 250-300 g fiecare,
  • -400 g ciuperci proaspete,
  • -10 rosii cherry,
  • -un morcov mediu,
  • - 2 tije de telina,
  • -un catel de usturoi,
  • -2 linguri de ulei,
  • -sare,
  • -piper negru macinat,
  • -cateva boabe de ienibahar,

Mod de preparare

Se spala muschiuletul, se curata de pielita si grasime si se taie pe lungime in trei fasii. Se sareaza si se pipereaza dupa pofta inimii.

Ciupercile se spala, se detaseaza piciorusul si se curata primul strat de pe palarie. Este un truc pe care l-am invatat de la soacra mea si de fiecare data curat astfel cuipercile pentru ca palaria ramane mai frageda daca se indeparteaza primul strat. Operatiunea se face foarte usor daca dupa ce am rupt piciorusul prindem intre degetul mare si aratator membrana care imbraca palaria, de la interior, adica partea cu lamelele si tragem spre exterior. Voi reveni cu o poza explicativa care va va lamuri mai bine pentru ca de data asta am omis sa fac acest lucru. Ideea este ca aceasta membrana este mai tare, iar daca o indepartati ciupercile se vor gati mai repede.

Spalam si curatam si morcovul si tijele de telina si trecem la impletitul muschiuletului avand grija sa impletim si tia de telina in interiorul lui. Se impaneaza cu usturoi, felii subtiri de morcov si boabele de ienibahar.

Intr-un vas uns cu cele doua linguri de ulei se face un pat din restul de morcov si piciorusele ciupercilor, sarate si piperate. Pe acest pat se aseaza cei doi muschiuleti impletiti. Palariile ciupercilor se sareaza si se aseaza pe langa ei. Deasupra se orneaza cu rosii cherry si se da la cuptorul incins in prealabil.

Se tine vasul acoperit vreo 15-20 min dupa care se descopera si se lasa sa se evapore zeama lasata de ciuperci si sa se rumeneasca bine carnea.

Aceasta este toata filozofia cu muschiuletul impletit. O reteta care dureaza cam o ora, insa deosebit de gustoasa. Veti savura rand pe rand la aceasta friptura aroma de ciuperci, gustul acrisor dat de rosii si parfumul discret de ienibahar, de la boabele presarate din loc in loc...

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise