autor:

valentina ionita

» » Sucuri si compoturi de fructe

MUST si VIN obtinut in bucatarioara de la bloc

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 noiembrie 2013

Ingrediente
6 kg struguri, cca 1,6 l de must l-am amestecat cu 100 g de zahar pentru a se transforma in vin

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Am folosit 6 kg de struguri proaspeti cu boabe sanatoase si bine coapte.Mai întâi se desprind boabele de pe ciorchine pentru a le pregăti pentru zdrobit.
Cu ajutorul unui storcator de fructe am zdrobit boabele iar sucul rezultat l-am strecurat printr-o sita fina. Pasta ramasa se trece din nou prin storcator pana pasta ramane uscata .

Sucul obtinut se lasa sa se limpezeasca 1-2 zile apoi se consuma. Anul acesta am lasat putin must sa se transforme in vin... Am adaugat 100 g zahar la 1,6 l must si l-am lasat sa-si urmeze procesul de fierbere. L-am tras in sticla dupa vreo 2 saptamani si a un vin limpede si delicios...
Daca ti-a placut reteta noastra "MUST si VIN obtinut in bucatarioara de la bloc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Limonada

Limonada

Spalati bine lamaia pentru ca se foloseste cu tot cu coaja. Se taie jumatatea de lamaie in cuburi. Se

6 voturi    4 comentarii
5 min
Sucuri si compoturi de fructe
Tonic de Vara

Tonic de Vara

Spalati bine toate ingredientele. Decojiti ananasul si scoateti ciorchinii strugurilor. Ghimbirul

1 vot    0 comentarii
10 min
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Cornelia

    Cornelia (Chef de cuisine) , 13 februarie 2014

    Nu era mai simplu sa spui ca se lasa acoperit cu un tifon, pana se termina de fermetat? ?

  • Fara foto

    Silvia Racos , 06 februarie 2014

    Lectia de chimie organica!... Zaharul / fructoza prin fermentare se transforma in alcool cu degajare de CO2. Deci, daca punem capac, creste presiunea in vas si face... BUUUUM!!!! Asa se explica si accidentele (toamna) in beciuri neaerisite...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2014

    Draga Maria, legam sticla doar cu un tifon pt a lasa loc de aerisire si fierbere...Pup

    • Fara foto

      Maria Bogdan , 10 ianuarie 2014

      CAND ADAUGAM ZAHAR,PUNEM CAPAC.....?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 6 kg struguri
  • cca 1,6 l de must l-am amestecat cu 100 g de zahar pentru a se transforma in vin

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

Cornelia (Chef de cuisine)

Nu era mai simplu sa spui ca se lasa acoperit cu un tifon, pana se termina de fermetat? ?

Adauga reteta
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Smoothie in culori Smoothie in culori

Se trec la blender separat, fructele, apoi se asaza pe culori in pahar, alaturi de gheata.

0 voturi    0 comentarii
5 min
Bauturi
Nectar de caise Nectar de caise

Caisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas mare sa fiarba impreuna cu zahar dupa gust sau deloc daca sunt suficient de

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Suc natural