300 de grame de zahar se caramelizeaza. Cand capata o culoare maroniu-roscat se ia de pe foc si se adauga untul sau margarina si si cantitatea de zahar amintita si se amesteca bine.Se adauga si stafidele. Se lasa 5-10 minute sa se racoreasca.
Intre timp se macina nucile.
Ouale se bat cu un tel, peste care se adauga nuca macinata. Dupa ce s-a incorporat, ouale cu nucile se adauga peste caramel amestecand continuu cu un tel.
Se pune compzitia pe foc si se fierbe circa 5 minute, amestecand continuu pentru a nu se prinde. Crema v-a capata consistenta unei smantani mai grosute. Se lasa la racit dupa care se unge fiecare foaie de napolitana cu un strat nu foarte gros de crema.
Nu puneti crema calda intre foi de napolitana, pentru ca se inmoaie , iar foile devin cauciucate.
Este bine ca deasupra sa puneti o tava cu o greutate, pentru a da posibilitate cremei sa intre in forma de faguras de pe foile de napolitana .
De preferat este sa se manance a doua zi
Pofta buna !
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii