autor:

tania

» » Dulciuri diverse

Napolitanele copilariei (nuca, caramel si glazura de ciocolata)

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 mai 2016

Ingrediente
-foi de napolitane(4 bucati), Caramel, -350 g zahar tos, -180 ml apa, Umplutura, -200 g zahar pudra, -4 galbenusuri, -250 g unt, -400 g nuca maruntita, -esente(rom, vanilie), Glazura, -200 g ciocolata neagra, -100 ml frisca lichida, -30 g unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Este o prajitura usor de pregatit, iubita de toti membrii familiei si nu e grea la stomac, trebuie sa tinem cont si de masa festiva de Sarbatorile Pascale care e foarte bogata si ne tenteaza..!
Vom incepe prepararea napolitanei.Vom mixa untul, care a fost la temperatura camerei si in prealabil taiat cubulete, cu zaharul pudra pana compozitia devine cremoasa apoi vom adauga esentele si galbenusul, unul cate unul si vom continua mixarea pana am incorporat toate galbenusurile, iar compozitia devine omogena. Dupa ce am terminat compozitia pentru umplutura ne ocupam de caramel.Intr-o oala de teflon vom pune zaharul iar peste el vom turna apa si vom lasa pana se face un sirop pe care il vom carameliza, la foc mic, dar sa avem grija sa nu treaca de faza de caramelizare pentru ca va deveni amarui.Pe toata perioada vom invarti permanent si focul trebuie sa fie la mic.Dupa ce s-a caramelizat zaharul vom turna compozitia pentru umplutura in oala, invartind cu telul pana se va topi tot zaharul si crema se va ingrosa.Vom stinge focul, apoi vom adauga nuca maruntita, nu macinata.Vom pregati foile de napolitana si dupa 5 minute putem incepe umplerea lor.De obicei, eu nu las sa se raceasca prea mult pentru ca aceasta crema se intareste destul de repede si va fi greu de intins intre foi. Umplutura o vom imparti in 3, si o vom intinde intre foi, trebuie sa fie un strat destul de gros si uniform pentru a simti gustul de nuca si de caramel. Ultima foaie va ramane fara umplutura, aceasta va fi imbracata in glazura de ciocolata, dar dupa cateva ore de racire sau chiar a doua zi.Dupa ce am terminat umplerea vom pune o greutate peste prajitura noastra si o vom da la rece.Eu am lasat-o la rece pana a doua zi, dupa care am ornat-o cu glazura de ciocolata.Glazura de ciocolata o vom prepara in momentul cand vrem sa ornam prajitura.Vom pune untul la topit fie intr-o tigaie mica de teflon sau pe baie de abur, iar dupa ce s-a topit vom adauga bucatile de ciocolata.Dupa ce s-a topit toata ciocolata vom turna frisca lichida.Totul se va face la foc mic si vom invarti incontinuu, vom lasa doar 2-3 minute apoi inchidem focul si vom turna glazura uniform peste ultima foaie de napolitana, iar la sfarsit presaram nuca taiata, care i-a dat un aspect minunat, nu mai spun de gustul ei aromat si placut care mi-a amintit de copilarie.
Taierea prajiturei o vom face dupa cateva ore, sa ne asiguram ca glazura deja s-a intarit.Mai intai vom inlatura marjinile si o vom portiona in bucati egale, fie sub forma de romburi, sau dreptunghiuri.
Eu am taiat-o in romburi, a avut un aspect minunat si a fost foarte apreciata si laudata.Eu de mult imi doream sa fac "napolitanele copilariei", dar aici la noi nu se gasesc astfel de foi, iar anul acesta cand am fost acasa, primul lucru mi-am cumparat foile de napolitane. Eu una, le ador foarte mult.
Daca aveti foi puteti incerca oricand, va asigur ca nu o sa dati gres..!
Pofta buna!
Specific : Romania
Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitanele copilariei (nuca, caramel si glazura de ciocolata)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Jeleu de cirese

Jeleu de cirese

Punem ciresele in blender si le amestecam bine. Le punem in strecuratoare deasupra unei craticioare

1 vot    2 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Strudel cu mere si budinca

Strudel cu mere si budinca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-o cana pune drojdia uscata, 1 lingurita

21 voturi    19 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • -foi de napolitane(4 bucati)
  • Caramel
  • -350 g zahar tos
  • -180 ml apa
  • Umplutura
  • -200 g zahar pudra
  • -4 galbenusuri
  • -250 g unt
  • -400 g nuca maruntita
  • -esente(rom
  • vanilie)
  • Glazura
  • -200 g ciocolata neagra
  • -100 ml frisca lichida
  • -30 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii ,vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prăjitură cu bostan(dovleac)