Mod de preparare:
Laptele impreuna cu untul taiat cubulete, zaharul si cacaua se pun pe foc mic pana dau intr-un clocot. Se dau la rece 20 min.
Intre timp, albusurile cu un praf de sare se bat spuma .
Galbenusurile se adauga pe rand in compozitia racita, se adauga esenta de rom si albusurile, apoi se incorporeaza usor.
Faina cernuta si amestecata cu praful de copt se adauga treptat in compozitie.
Se pune hartie de copt intr-o tava si se rastoarna compozitia nivelandu-se usor.
Se baga in cuptorul preincalzit timp de 45 min la 180 grade Celsius.
Se face testul cu scobitoarea pt. a vedea daca este gata.
Glazura: se topeste ciocolata, se adauga 20 g unt si 1-2 linguri smantana lichida. Se lasa sa se raceasca.
Blatul se lasa sa se raceasca, se pune glazura, se adauga nuci si se tine la frigider 1-2 ore.Apoi se poate servi.
Pofta buna!
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii