Orez cu carne (risotto al isolana)

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane: -orez 250 gr -2 carnati de casa -un cubulet de vegeta de vita -un pahar de vin alb de masa -3-4 limguri de parmezan ras -o lingura de unt -2 linguri de ulei de masline -apa 1
  • 5 l -un virf de cutit de nucsoara(facultativ)

Mod de preparare

Cei doi carnati de casa se curata de piele.Se pune la incins intr-o tigaie o lingura de ulei de masline si se adauga carnea de la carnati si se amesteca.se prajeste circa 4-5 minute.se adauga paharul de vin.Se lasa la fiert la foc mic,pana scade vinul.Cu totul vreo 10 minute. Intre timp se pune la fiert apa cu un cubulet de vegeta.Dupa ce da in clocot se opreste. Intr-o cratita se pune la incins o lingura de ulei apoi se adauga orezul.se lasa 1-2 minute amestecand.Adaugam treptat cate un polonic din apa cu vegeta(trebuie sa fie fierbinte),pana adaugam aproape intreaga cantitate.Fierberea depinde si de tipul de orez.Dupa 10 minute de fierbere se adauga carnea tocata.Se fierbe cam 15-20 de minute(pana scade apa).Bobul de orez trebuie sa fie intreg nu faramicios.In cazul in care apa scade si nu vi se pare destul de fiert mai adaugati un polonic cu apa.La sfarsit se adauga o lingura de unt care ii va da aspect cremos si putin parmezan.Parmezanul se amesteca cu nucsoara.Restul de parmezan cu nucsoara se adauga in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise