Puiul se spala si se portioneaza.Ungem carnea cu ulei,cam 2 lg,dupa care condimentam.Masam carnea bine ca sa uniformizam condimentul si lasam la macerat min 2 ore,poate fi lasat pana la 12 ore.
In 5 linguri de ulei prajim carnea uniform pana ce capata o culoare aurie.Dupa ce s-a prajit o luam din oala si o pastram la cald.
In uleiul ramas prajim ceapa,ardeiul si patrunjelul tocate foarte marunt.Cand s-au inmuiat adaugam pasta de rosii diluata intr-o canita de apa(s-au bulionul).Cand incepe sa fiarba adugam puiul adaugand sare piper si putin condiment.Fierbem totul sub capac cam 15 min.
Se pune orezul mestecand cu o lingura sa se omogenizeze dupa care adaugam supa de carne.
Se fierbe la foc mic pana ce orezul e facut aldente,cam 15 min(in functie de ce fel de orez folositi)dupa care oprim focul.
La final orezul trebuie sa aiba putin lichid deasupra.
Punem capacul si mai lasam cam 15 min astfel orezul v-a absorbi restul lichidului si v-a fi facut perfect.
Il putem servi cu o muratura de gogosari s-au picarela.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii