Amestecam intr-un vas mai mare, orezul, zaharul si stafidele. Ungem cu unt sau margarina, un vas rotund,de marime mijlocie, care poate fii introdus in cuptor.aranjam pe fund, cele 6 caise, la distante egale, iar in mijloc, punem cireasa. Intre caise, asezam cate o cireasa si cate doua migdale in partile cireselor.in jurul florii primite, aranjam nuci.Punem cu grija, 1/3 din orez si apasam bine. Dejur imprejur,pe peretii vasului, aranjam smochinele si curmalele iar ce ramane punem deasupra orezului. Iarasi punem 1/3 orez si apasam bine.Pe peretii vasului aranjam caisele, ciresele ramase,migdale, nuci, tot ce a mai ramas, punem in mijlocul orezului. Asezam din nou orez, pe care il apasam bine. Acoperim cu folie de aluminiu. Vasul se pune intr-un vas mai mare, cu apa fierbinte si se da la cuptor, timp de 45 de minute. Se da jos folia si se rastoarna cu grija pe un platou. Se serveste cald si e un deliciu! Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii