Oua Faberge'

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie
Oua Faberge'

Ingrediente

  • 12 coji de oua intregi
  • 1 morcov mare
  • 100 g boabe de porumb dulce
  • 100 g pastai de fasole verde
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 3 lg de mazare
  • 100 g pastrama din piept de pui
  • 50 cascaval
  • sare
  • piper
  • 1 lgt patrunjel verde tocat
  • 1200 ml apa
  • 20 g gelatina

Mod de preparare

A fost dragoste la prima vedere! Le-am vazut, mi-au placut, le-am facut! Un mic antrenament pentru sarbatoarea Pastelui. O reteta plina de culoare si veselie, care bucura ochiul , sufletul si papilele gustative de-o-potriva.

Eu am avut la congelator, pregatite din toamna trecuta, porumbul, fasolea verde si mazarea, deoarece imi place sa am de toate, mai ales ca parintii mei au o gradina mare si plina de bunatati.

Prin urmare am pus la fiert doar morcovul curatat si tocat cubulete in cca 1 l de apa. Cand a fost aproape fiert, am adaugat si legumele congelate impreuna cu ardeiul taiat cubulete, sare , piper si patrunjelul verde. Am mai lasat la foc mic 10 minute, dupa care am strecurat totul si am pastrat zeama.

Cojile de oua le-am adunat timp de o saptamana, procedand astfel de fiecare data cand am avut nevoie de ele: am spart oul doar cat o moneda de 10 bani si am golit cu grija continutul; am spalat bine cojile astfel obtinute si le-am pus la uscat.

Cat timp sa raceste zeama de legume, tai cubulete pieptul de pui si cascavalul si pui gelatina la umflat in 200 ml de apa rece.

Cand s-a umflat suficient ( se transforma intr-o masa omogena de granule) o pui pe foc mic si amesteci incet pana cand se lichefiaza. Ai grija sa nu fiarba, fiindca atunci se taie si nu o mai poti folosi! Lasi gelatina sa se racoreasca si apoi o amesteci cu zeama de la legume.

Umpli cojile de oua cu legume ,piept de pui si cascaval,cam 1/3 si completezi cu supa. Lasi ouale la rece cca 2 ore, dupa care le decojesti cu grija.

Le servesti pe felii de cascaval, cu multa dragoste si bucurie in suflet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Varza a la Cluj. Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem...

Varza a la Cluj
Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor