autor:

Piri Piri e Canela

» » Aperitive

Oua umplute cu pateu de pasare si maioneza de usturoi

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 08 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 08 aprilie 2010

Ingrediente
10 oua fierte tari,patrunjel proaspat si deshidratat,125gr.pateu de rata,sare,piper,cimbru sau marar.Pt.decor:rosii cherry,masline negre,2 foi mari de salata verde,ardei verde feliat.Pt. maioneza:galbenuse de la 2 oua,1 lingurita mustar,sare,ulei alimentar,jumate de capatana de usturoi pisat.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

8 voturi

Mod de preparare

Ouale fierte se taie in jumatati,scoate galbenusele cu grija amesteca cu pateul,sare,piper,patrunjel deshidratat si cimbru.Maioneza se poate face cu cateva galbenuse din ouale fierte,eu am pus si un galbenus crud...am pus o lingurita de mustarulei,sare,piper,am amestecat cu mixerul,am pus ulei putin cate putin,la urma am pus usturoiul pisat si am batut bine,se poate pune si putin suc de lamaie.Am mixat pasta de galbenuse cu putina maioneza,am umplut jumatatile de albuse.Pasta ramasa am pus-o intr-o sosiera pe masa,se poate pastra pt. sandviciuri....In farfuria de servit se pune salata verde,ouale cu albusul in sus,restul de maioneza,orneaza cu rosii,masline,patrunjel proaspat,masline,ardei felii,am pus si o steluta de Anis(nu stiu cum se zice in romana).I-mi place acest aperitiv de mica,fiind o familie numeroasa faceam muuulte.....la aniversari si sarbatori nu lipseau.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute cu pateu de pasare si maioneza de usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Oua la cuptor

Oua la cuptor

Se pune sunca felii pe fundul unei tavi sau unui vas de sticla termorezistenta. Cate o felie pentru

41 voturi    12 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Salata de telina cu maioneza din iaurt

Salata de telina cu maioneza din iaurt

Punem la fiert telina in apa cu sare. Cand este fiarta, furculita intra usor in ea. Dupa ce a fiert

2 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Delicioase! Fac si eu umplute cu pateu de pasare, ne plac mult.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Foarte frumoase, steluta e de anason.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

    Mulumesc Mihaela,maioneza Calve si Hallman´s versiunea original au un gust bun si merg amestecate cu usturoi,chiar m-am grabit cand le-am facut dar am optat sa fac maioneza de casa....

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2010

      Va multumesc,se poate face si cu pateu de ton.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2010

      Delicioase si apetisante! Am gasit maioneza cu usturoi , dar nu e asa buna ca cea facuta acasa. Felicitari pentru prezentare.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2010

      Felicitari pt reteta si prezentare....arata minunat!

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2010

      arata minunat,felicitari!!!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2010

      Interesanta aceasta reteta,nu am probat-o niciodata cu maioneza pe deasupra.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

8 voturi

Ingrediente

  • 10 oua fierte tari,patrunjel proaspat si deshidratat,125gr.pateu de rata,sare,piper,cimbru sau marar.Pt.decor:rosii cherry,masline negre,2 foi mari de salata verde,ardei verde feliat.Pt. maioneza:galbenuse de la 2 oua,1 lingurita mustar,sare,ulei alimentar,jumate de capatana de usturoi pisat.

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Delicioase! Fac si eu umplute cu pateu de pasare, ne plac mult.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Salata de ou si branza topita