Paine cu seminte de in

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Paine cu seminte de in

Ingrediente

  • * 400 g faina 650
  • * 100 g faina integrala
  • * 7 g drojdie uscata
  • * 30 g seminte de in
  • * 350 ml apa calduta
  • * o lingurita sare de mare

Mod de preparare

In covata de lemn se amesteca faina cu drojdia uscata, semintele de in si sarea .

Se adauga apa calduta, o lingura de ulei de floarea soarelui, si se framanta un aluat care nu se mai lipeste de maini.

Se acopera covata cu un prosop curat si se lasa sa dospeasca timp de o ora intr-un loc calduros si ferit de curent.

Se intinde aluatul pe masa de lucru, se impatureste,se da forma painii si se pune in baneton .

Se acopera banetonul cu un servet si se lasa pe masa de lucru timp de 25-30 minute.

Se rastoarna painea din baneton intr-o tava si se fac cateva incizii cu ajutorul unei lame.

Se da painea la cuptorul preincalzit la 250 grade, in acelasi timp punem si un vas cu apa fierbinte, si lasam 15 minute.

Dupa 15 minute se scoate apa din cuptor, se reduce temperatura la 220 grade si se continua coacerea timp de 25-30 minute.

Cand este gata se scoate din tava, se stopeste cu putina apa si se inveleste intr-un prosop curat.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi