In covata de lemn se amesteca faina cu drojdia uscata, semintele de in si sarea .
Se adauga apa calduta, o lingura de ulei de floarea soarelui, si se framanta un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Se acopera covata cu un prosop curat si se lasa sa dospeasca timp de o ora intr-un loc calduros si ferit de curent.
Se intinde aluatul pe masa de lucru, se impatureste,se da forma painii si se pune in baneton .
Se acopera banetonul cu un servet si se lasa pe masa de lucru timp de 25-30 minute.
Se rastoarna painea din baneton intr-o tava si se fac cateva incizii cu ajutorul unei lame.
Se da painea la cuptorul preincalzit la 250 grade, in acelasi timp punem si un vas cu apa fierbinte, si lasam 15 minute.
Dupa 15 minute se scoate apa din cuptor, se reduce temperatura la 220 grade si se continua coacerea timp de 25-30 minute.
Cand este gata se scoate din tava, se stopeste cu putina apa si se inveleste intr-un prosop curat.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii