autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa

Autor: sorina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 aprilie 2014

Ingrediente
faina - 1 kg, apa - 2 pahare, zahar -1 lingurita, sare - 1 lingurita, drojdie proaspata - 25 g, ulei de floarea soarelui - 5 linguri, ou - 1 buc

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-un bol se adauga drojdia, zaharul, si o jumatate de pahar de apa si se amesteca pana se dizolva drojdia.



Faina cernuta se bune intr-un bol mai mare se adauga drojdia, sarea, uleiul si apa din care turnam cate putin si framantam pana se leaga bine aluatul... Apoi pe o planseta de lucru presarati putina faina scoateti aluatul din bol si framatatil, mai adaugati faina daca este nevoie, trebuie sa fie un aluat moale, putin lipicios, dar sa nu se lipeasca de maini.



Ungeti cu putin ulei bolul in care ati preparat coca, acoperiti cu o folie de plastic si lasa-ti-l la crescut pana se umple recipientul sau isi dubleaza volumul. Scoteti aluatul din bol il mai framantati putin, apoi il modelati cum doriti il puneti intr-o tava unsa cu putin ulei. Il mai lasati sa creasca pana isi dubleaza volumul sau cat tava depinde de dimensiuni.



Dupa ce a crescut il puteti unge cu galbenus de ou, mac sau ce doriti, il introduceti la cuptor. Coaceti la foc mediu, pana painile se rumenesc bine. Dupa ce le scoateti in cuptor le scoateti din tava si le lasati sa se raceasca pana a doua zi sau cateva ore (dupa cum doriti).
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine facuta in casa

Paine facuta in casa

Prima data fac intotdeauna maiaua: intr-un castron maricel torn 280 ml apa calduta, presar zaharul

2 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa

Paine de casa

Se amesteca faina cu drojdia uscata, se topeste sarea in putina apa calduta si se amesteca cu

8 voturi    3 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Calinescu_Gabriela

    Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2014

    Deosebit de gustoasa!

  • Fara foto

    Daniela Grosu , 08 mai 2014

    Foarte buna painea de casa de preferat este din faina integrala.

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 04 mai 2014

    Foarte frumoasă și pufoasă!

    • Fara foto

      Petruta Ghica , 30 aprilie 2014

      super vreau si eu paine de casa!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • faina - 1 kg
  • apa - 2 pahare
  • zahar -1 lingurita
  • sare - 1 lingurita
  • drojdie proaspata - 25 g
  • ulei de floarea soarelui - 5 linguri
  • ou - 1 buc

Raporteaza reteta

Retete
de sorina
Zarzavat pentru ciorbe

Zarzavat pentru ciorbe

Legumele si verdeturile se spala bine. Ardeii curatati de seminte se toaca marunt (eu le-am dat prin

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Suzette

Suzette

Blatul: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile si amestecam

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Nuca caramelizata

Nuca caramelizata

Caramelizam zaharul, iar cand a devenit auriu adaugam nuca netaiata si amestcam bine. Rasturnam pe

1 vot    1 comentariu
10 min
Dulciuri diverse

Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine)

Deosebit de gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
gogosele din orez