Intr-un bol se adauga drojdia, zaharul, si o jumatate de pahar de apa si se amesteca pana se dizolva drojdia.
Faina cernuta se bune intr-un bol mai mare se adauga drojdia, sarea, uleiul si apa din care turnam cate putin si framantam pana se leaga bine aluatul... Apoi pe o planseta de lucru presarati putina faina scoateti aluatul din bol si framatatil, mai adaugati faina daca este nevoie, trebuie sa fie un aluat moale, putin lipicios, dar sa nu se lipeasca de maini.
Ungeti cu putin ulei bolul in care ati preparat coca, acoperiti cu o folie de plastic si lasa-ti-l la crescut pana se umple recipientul sau isi dubleaza volumul. Scoteti aluatul din bol il mai framantati putin, apoi il modelati cum doriti il puneti intr-o tava unsa cu putin ulei. Il mai lasati sa creasca pana isi dubleaza volumul sau cat tava depinde de dimensiuni.
Dupa ce a crescut il puteti unge cu galbenus de ou, mac sau ce doriti, il introduceti la cuptor. Coaceti la foc mediu, pana painile se rumenesc bine. Dupa ce le scoateti in cuptor le scoateti din tava si le lasati sa se raceasca pana a doua zi sau cateva ore (dupa cum doriti).

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii