autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa

Autor: sorina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 aprilie 2014

Ingrediente
faina - 1 kg, apa - 2 pahare, zahar -1 lingurita, sare - 1 lingurita, drojdie proaspata - 25 g, ulei de floarea soarelui - 5 linguri, ou - 1 buc

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-un bol se adauga drojdia, zaharul, si o jumatate de pahar de apa si se amesteca pana se dizolva drojdia.



Faina cernuta se bune intr-un bol mai mare se adauga drojdia, sarea, uleiul si apa din care turnam cate putin si framantam pana se leaga bine aluatul... Apoi pe o planseta de lucru presarati putina faina scoateti aluatul din bol si framatatil, mai adaugati faina daca este nevoie, trebuie sa fie un aluat moale, putin lipicios, dar sa nu se lipeasca de maini.



Ungeti cu putin ulei bolul in care ati preparat coca, acoperiti cu o folie de plastic si lasa-ti-l la crescut pana se umple recipientul sau isi dubleaza volumul. Scoteti aluatul din bol il mai framantati putin, apoi il modelati cum doriti il puneti intr-o tava unsa cu putin ulei. Il mai lasati sa creasca pana isi dubleaza volumul sau cat tava depinde de dimensiuni.



Dupa ce a crescut il puteti unge cu galbenus de ou, mac sau ce doriti, il introduceti la cuptor. Coaceti la foc mediu, pana painile se rumenesc bine. Dupa ce le scoateti in cuptor le scoateti din tava si le lasati sa se raceasca pana a doua zi sau cateva ore (dupa cum doriti).
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa impletita

Paine de casa impletita

Dizolvam drijdia in putina apa calda indulcita cu un varf de lingurita de zahar,adaugam doua linguri

6 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine facuta in casa

Paine facuta in casa

Preparare: intr-un castron punem faina si facem o gropita in care adaugam sarea, drojdia, uleiul

24 voturi    7 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Calinescu_Gabriela

    Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2014

    Deosebit de gustoasa!

  • Fara foto

    Daniela Grosu , 08 mai 2014

    Foarte buna painea de casa de preferat este din faina integrala.

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 04 mai 2014

    Foarte frumoasă și pufoasă!

    • Fara foto

      Petruta Ghica , 30 aprilie 2014

      super vreau si eu paine de casa!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • faina - 1 kg
  • apa - 2 pahare
  • zahar -1 lingurita
  • sare - 1 lingurita
  • drojdie proaspata - 25 g
  • ulei de floarea soarelui - 5 linguri
  • ou - 1 buc

Raporteaza reteta

Retete
de sorina
Zarzavat pentru ciorbe

Zarzavat pentru ciorbe

Legumele si verdeturile se spala bine. Ardeii curatati de seminte se toaca marunt (eu le-am dat prin

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Suzette

Suzette

Blatul: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile si amestecam

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Nuca caramelizata

Nuca caramelizata

Caramelizam zaharul, iar cand a devenit auriu adaugam nuca netaiata si amestcam bine. Rasturnam pe

1 vot    1 comentariu
10 min
Dulciuri diverse

Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine)

Deosebit de gustoasa!

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
papanasi