autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

paine de sarbatoare impletita

Autor: gilda viginia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gilda viginia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Ingrediente
500 gr. faina, 1 plic drojdie uscata, 240 ml. lapte cald, 50 gr. margarina rama topita, 1 lingurita sare si zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

17 voturi

Mod de preparare

se face un aluat , se se laas la dospit 1 ora .
se imparte aluatul in 2 parti egale si apoi fiecarei in 3 bucati egale.
se intend fiecare cu sucitorul , se ruleaza .
se impleteste in 3 (cele 2 batoane se unesc sic cea din mijloc ramane afara)
se aranjeaza in tava se lasa la dospit o ora.
se unge cu ou si se presara seminte (mac , susan , etc.)
se lasa 10 minute la foc tare apoi 35-40 min la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "paine de sarbatoare impletita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Spirale cu ciocolata si cu crant de alune de padure

Spirale cu ciocolata si cu crant de alune de padure

Se intinde aluatul, iar deasupra se pune cacaoa amestecata cu zahar, apoi punem si ciocolata facuta

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Coronită cu ciocolată din aluat dospit

Coronită cu ciocolată din aluat dospit

Aluatul l-am preparat in masina de facut paine. Am pus ingredientele in cuva,in ordinea urmatoare:

14 voturi    6 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

    Foarte aspectoasa.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

    Felicitari.arata super bine!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

    Pentru fiecare sarbatoare avem alt model de impletitura a colacului. Astfel de colac impletim de Pasti

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Imi place mult painea de casa....,iar a ta arata super bine...,numai vorbim de gust...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

      Imilasa gura apa numai cand ma gandesc la paine de casa.Mai ales cea de sarbatoare.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Un deliciu.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      E de sarbatoare, cu adevarat. La noi tot se obisnuieste colacul de casa la sarbatori.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      foarte aspectoasa painea!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      Imi aminteste de "Japoneza"_ o chifla impletita cu mac deasupra. Arata super !!!!!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

17 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 240 ml. lapte cald
  • 50 gr. margarina rama topita
  • 1 lingurita sare si zahar

Raporteaza reteta

Retete
de gilda viginia
tort fantezie cu ciocolata

tort fantezie cu ciocolata

blat : (cantitate pentru un blat , ses coc 2 blaturi identice) 1. 4 oua 2. 125 gr. zahar

15 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Torturi
banateana

banateana

blat: se bat cele 7 galbenusuri spuma tare cu 200 gr. zahar , se adauga 150 gr. nuci taiate ,

51 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
cornulete din ardeal

cornulete din ardeal

se freaca faina cu 250 margarina rama , se adauga galbenusurile 3 buc . si smantana + praful de

20 voturi    6 comentarii
2h
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte aspectoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Trandafiri cu zmeura