Paine impanata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Paine impanata

Ingrediente

  • O painica de 500 g
  • 100 g unt
  • 150 g kaizer
  • 100 g mozzarella
  • 3 fire ceapa verde
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 1 ou
  • 2 fasii cascaval Emmental
  • zeama de lamaie
  • cimbru
  • oregano
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Lasam untul la temperatura camerei cateva ore( cel mai indicat ar fi de seara pina dimineata).Cand e moale il frecam bine cu sare,pasta de gogosari, oregano si cimbru.

Tocam marunt ceapa verde, taiem cubulete ardeiul , feliute kaizerul si batem bine oul.

Painica sau franzela o taiem felii , dar nu de tot si ungem feliile cu amestecul de unt.

Taiem painea si invers, perpendicular pe felii , sa obtinem niste cuburi, cum se vede in imagine .

Amestecam intr-un bol roate ingredientele taiate cu oul si taiem mini mozzarella bucatele.

Printre feliile de paine punem amestecul cu ou si deasupra punem bucatelele de mozzarella si fasiile din cascaval.

Painea astfel facuta o punem pe o folie de aluminiu si o dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade , pentru 15 minute.Scoatem folia cu grija , presaram patrunjel verde deasupra, apoi si mai lasam painea la cuptor inca 15 minute.

Cu cat o lasati mai mult in cuptor, cu atat va fi mai crocanta !

Cand o servim , taiem cate doua felii fiecaruia si o asezam in farfurii, alaturi de o rosie din gradina.

Pofta mare sa aveti !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura