autor:

Sidy

» » Aperitive

Paine impanata

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iulie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iulie 2016

Ingrediente
O painica de 500 g, 100 g unt, 150 g kaizer, 100 g mozzarella, 3 fire ceapa verde, 1/2 ardei gras rosu, 1 lingura pasta de gogosari, 1 ou, 2 fasii cascaval Emmental, zeama de lamaie, cimbru, oregano, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Lasam untul la temperatura camerei cateva ore( cel mai indicat ar fi de seara pina dimineata).Cand e moale il frecam bine cu sare,pasta de gogosari, oregano si cimbru.
Tocam marunt ceapa verde, taiem cubulete ardeiul , feliute kaizerul si batem bine oul.
Painica sau franzela o taiem felii , dar nu de tot si ungem feliile cu amestecul de unt.
Taiem painea si invers, perpendicular pe felii , sa obtinem niste cuburi, cum se vede in imagine .
Amestecam intr-un bol roate ingredientele taiate cu oul si taiem mini mozzarella bucatele.
Printre feliile de paine punem amestecul cu ou si deasupra punem bucatelele de mozzarella si fasiile din cascaval.
Painea astfel facuta o punem pe o folie de aluminiu si o dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade , pentru 15 minute.Scoatem folia cu grija , presaram patrunjel verde deasupra, apoi si mai lasam painea la cuptor inca 15 minute.
Cu cat o lasati mai mult in cuptor, cu atat va fi mai crocanta !
Cand o servim , taiem cate doua felii fiecaruia si o asezam in farfurii, alaturi de o rosie din gradina.
Pofta mare sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impanata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Paine impanata

Paine impanata

Se taie paine in felii pana la 1 cm de baza (coaja de jos trebuie sa ramana netaiata).Se taie apoi

21 voturi    7 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Budinca cu cartofi si piept de porc afumat

Budinca cu cartofi si piept de porc afumat

Cartofii se fierb in coaja, se decojesc si se taie felii. Ouale fierte la fel se taie felii. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • O painica de 500 g
  • 100 g unt
  • 150 g kaizer
  • 100 g mozzarella
  • 3 fire ceapa verde
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 1 ou
  • 2 fasii cascaval Emmental
  • zeama de lamaie
  • cimbru
  • oregano
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Placintele cu broccoli