Paine pufoasa de casa - cea mai simpla si usoara reteta

Incearca cea mai simpla si usoara reteta de paine pufoasa de casă! Prepara rapid o paine delicioasa si moale, perfecta pentru orice masa.

Portii
4
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Paine pufoasa de casa - cea mai simpla si usoara reteta

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 700 ml apa
  • 25 g drojdie proaspata (sau 7 uscata)
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar

Mod de preparare

Mod de preparare reteta de paine pufoasa de casa.

Se cerne faina intr-un bol, se face o gropita in mijlocul ei si se pune drojdia amestecata cu zaharul si putina apa calduta. Cand drojdia a crescut, se adauga sarea, uleiul si apa calduta. Framantam bine pana cand obtinem un aluat potivit (nici moale, nici prea tare) si nelipicios.

Acoperim bolul si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Transferam aluatul pe masa de lucru si il impartim in 6 bucati. Din fiecare bucata formam painicipe care le mai lasam 20 de minute la crescut.

Intre timp se incinge cuptorul la 200 de grade C. Se infierbanta tava si se pun painicile.

8. Se tin la cuptor cam 25-30 de minute pana se rumenesc frumos. Primele 10 minute le coacem la 200 de grade C, apoi reducem la 180 si continuam pana cand sunt coapte.

Este o reteta de paine pufoasa de casa pe care o fac foarte des. Ies 6 painici foarte pufoase si gustoase.

Incercati si reteta de paine de casa cu iaurt, paine integrala cu ovaz si seminte sau paine cu cartofi. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise