Incearca cea mai simpla si usoara reteta de paine pufoasa de casă! Prepara rapid o paine delicioasa si moale, perfecta pentru orice masa.
Mod de preparare reteta de paine pufoasa de casa.
Se cerne faina intr-un bol, se face o gropita in mijlocul ei si se pune drojdia amestecata cu zaharul si putina apa calduta. Cand drojdia a crescut, se adauga sarea, uleiul si apa calduta. Framantam bine pana cand obtinem un aluat potivit (nici moale, nici prea tare) si nelipicios.
Acoperim bolul si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Transferam aluatul pe masa de lucru si il impartim in 6 bucati. Din fiecare bucata formam painicipe care le mai lasam 20 de minute la crescut.
Intre timp se incinge cuptorul la 200 de grade C. Se infierbanta tava si se pun painicile.
8. Se tin la cuptor cam 25-30 de minute pana se rumenesc frumos. Primele 10 minute le coacem la 200 de grade C, apoi reducem la 180 si continuam pana cand sunt coapte.
Este o reteta de paine pufoasa de casa pe care o fac foarte des. Ies 6 painici foarte pufoase si gustoase.
Incercati si reteta de paine de casa cu iaurt, paine integrala cu ovaz si seminte sau paine cu cartofi. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii