autor:

maria mihalache

» » Aperitive

Painici umplute cu branza feta ,ardei gras si marar

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2014

Ingrediente
Pentru aluat, 1 kg faina, 50 g drojdie proaspata, 300 ml apa calduta, 1 lingura cu zahar, 1 lingura cu sare, 150 g unt, 150 g iaurt, 2 linguri ulei de masline, Pentru umplutura, 4 ardei grasi rosii, 200 g branza feta, ulei de masline, 1 legatura marar verde, rosmarin uscat, Pentru uns, 3 galbenusuri

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

15 voturi

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine.Am pus ingredientele in urmatoarea ordine:sarea,zaharul,apa, uleiul,,iaurtul,,untul,faina si drojdia.Lasam pe programul de aluat si cand acesta este gata scoatem aluatul intr-un vas ,il acoperim cu un prosop si il lasam circa 40 min la crescut la loc cald.
In acest timp ne ocupam de umplutura............curatam ardeii, ii spalam si apoi ii taiem cubulete.Taiem si branza tot cubulete mai mari iat mararul il taiem marunt.Intr-un boi punem toate ingredientele, adaugam rozmarin si stropin cu ulei de masline.Amestecam usor.
Dupa 40 min luam aluatul si il impartim in 4 bucati sub forma de bilute.Luam din fiecare biluta aluat si intindem ,cu mana,sub forma de dreptunghi.Pe fiecare dreptunghi punem din amestecul preparat mai sus
iar apoi rulam cu grija ca sa nu iasa compozitia.Procedam asa pana cand terminam atat aluatul cat si umplutura.Trebuie sa fim atente sa impartim aluatul astfel incat sa ne ajunga amestecul.
Painicile formate le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Acoprim tava cu un prosop si lasam circa 20 min la crescut.
Dupa cele 20 de min ,batem bine galbenusurile si apoi ungem fiecare painica in parte .Incingem cuptorul si dam la cuptor tava cu painicile .Tinem pana cand acestea sunt bine facute si frumos rumenite,circa 25 de minute.

Sunt minunate pentru micul dejun in compania unui pahar cu lapte!
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici umplute cu branza feta ,ardei gras si marar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Bruschete cu rosii, ardei si za'atar

Bruschete cu rosii, ardei si za'atar

Se amesteca intr-un bol untul moale scos din timp din frigider cu 1/3lingurita de sare si se adauga

4 voturi    1 comentariu
25 min
Aperitive
Corabioare de creveti umplute cu salata de cruditati si nuci caramelizate

Corabioare de creveti umplute cu salata de cruditati si nuci caramelizate

Se trece la spalarea si curatarea: morcovilor, telinei, merelor si usturoiului. Dupa ce au fost curatate

19 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Marilena_Fiscan

    Marilena_Fiscan (Chef de cuisine):

    Am facut si eu si s-au topit pana seara!!! Dar eu am folosit branza de vaci mixata bine cu un pic de ulei si cu un praf de sare. A iesit o minunatie!!!

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Daniel-Nicol Marton , 25 iunie 2014

    o sa incers si eu sa fac

  • Fara foto

    Scheadl Aurica , 24 iunie 2014

    tare fain era daca ne dadeai si temperatura cuptorului...!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2014

    nu inteleg......la ce te referi cand spui ,aluat greu!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2014

      bune painicelele dar aluatul nu e prea greu?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

15 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie proaspata
  • 300 ml apa calduta
  • 1 lingura cu zahar
  • 1 lingura cu sare
  • 150 g unt
  • 150 g iaurt
  • 2 linguri ulei de masline
  • Pentru umplutura
  • 4 ardei grasi rosii
  • 200 g branza feta
  • ulei de masline
  • 1 legatura marar verde
  • rosmarin uscat
  • Pentru uns
  • 3 galbenusuri

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

24 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache (Chef de cuisine)

nu inteleg......la ce te referi cand spui ,aluat greu!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Rulouri de sunca umplute