Incalzim cuptorul 175-180°C,separam albusurile de galbenusuri,amestecam galbenusurile cu zaharul pana acestea devin o spuma ,daca este necesar mai adaugati o lingura 2 de apa;Bateti albusurile spuma tare,si le dati deoparte;
Topim ciocolata in microunde,amestecam cu laptele caldut,adaugam untul topit dar nu cald,continuam cu cafeaua ,iar la sfarsit incorporam crema de galbenuse,albusurile spuma si faina amestecata si cernuta de cateva ori cu praful de copt;
Omogenizam,turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina ;
Coacem in cuptorul cald 40minute;
Intre timp pregatim chantilly:
Amestecam galbenusurile cu zaharul,adaugam faina si omogenizam;Punem la incalzit laptele,cand acesta fierbe adaugam compozitia de oua,amestem incontinuu pana la ingrosarea cremei,dam deoparte si punem crema imediat la racit i9ntr-un vas cu apa rece,amestecand,pt a evita formarea de bulgarasi de crema in interior;
Dupa racire amestecam, crema cu frisca batuta, umplem blatul taiat pe jumatate;Topim ciocolata alba la microunde ,turnam peste blat,iar deasupra decoram cu migdaloe feliate si prajite;
Se serveste taiata cuburi!
Prajitura am pregatit-o pt o ocazie speciala si nu mii se parea momentul pt a o fotografia in sectiune!
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii