autor:

LUBITA

» » Dulciuri diverse

Panna cotta cu dovleac

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 decembrie 2014

Ingrediente
1 felie de dovleac(300g), 4-5cm radacina de ghimbir, 1pastaie de vanilie, 400ml smantana lichida, 3 foi de gelatina, 1lingura zahar, sos caramel

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se pune la fiert dovleacul curatat si taiat cuburi, ghimbirul si semintele de la pastaia de vanilie. Dupa ce au fiert foarte bine, se scurg, se paseaza cu blenderul vertical pana rezulta un piure fin.



Smantana se amesteca pe foc cu zaharul si 4 linguri din piureul de dovleac (restul se pastreaza pentru alta reteta), iar cand a ajuns la temperatura de fierbere se da deoparte si se incorporeaza gelatina hidratata 10 minute in apa rece. Dupa omogenizare, se rastoarna compozitia in forme trecute printr-un jet de apa rece si se lasa la frigider 3-4 ore. Dupa acest timp,se rastoarna pe farfurii individuale si deasupra se pune sosul caramel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Soricei portocale

Soricei portocale

Se taie cate un capacel din portocala, se cresteaza portocala si se fac urechiuse din capacele. Ochisorii

1 vot    2 comentarii
5 min
Dulciuri diverse
Biscuiti -Cookies

Biscuiti -Cookies

Frecati untul cu zaharul pana devine o spuma. Adaugati oul, laptele vanilia si esenta de migdale.

4 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1 felie de dovleac(300g)
  • 4-5cm radacina de ghimbir
  • 1pastaie de vanilie
  • 400ml smantana lichida
  • 3 foi de gelatina
  • 1lingura zahar
  • sos caramel

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

10 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Un altfel de baclava