autor:

LUBITA

» » Dulciuri diverse

Panna cotta cu dovleac

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 decembrie 2014

Ingrediente
1 felie de dovleac(300g), 4-5cm radacina de ghimbir, 1pastaie de vanilie, 400ml smantana lichida, 3 foi de gelatina, 1lingura zahar, sos caramel

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se pune la fiert dovleacul curatat si taiat cuburi, ghimbirul si semintele de la pastaia de vanilie. Dupa ce au fiert foarte bine, se scurg, se paseaza cu blenderul vertical pana rezulta un piure fin.



Smantana se amesteca pe foc cu zaharul si 4 linguri din piureul de dovleac (restul se pastreaza pentru alta reteta), iar cand a ajuns la temperatura de fierbere se da deoparte si se incorporeaza gelatina hidratata 10 minute in apa rece. Dupa omogenizare, se rastoarna compozitia in forme trecute printr-un jet de apa rece si se lasa la frigider 3-4 ore. Dupa acest timp,se rastoarna pe farfurii individuale si deasupra se pune sosul caramel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fructe in sos de caramel cu inghetata

Fructe in sos de caramel cu inghetata

Se topeste untul, se adauga zaharul pana se caramelizeaza si apoi se adauga si fructele taiate cubulete.

2 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Mini tarte

Mini tarte

Se pune margarina intr-un vas mai mare se adauga zaharul si mirodeniile dupa care se adauga oul,amoniacul

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1 felie de dovleac(300g)
  • 4-5cm radacina de ghimbir
  • 1pastaie de vanilie
  • 400ml smantana lichida
  • 3 foi de gelatina
  • 1lingura zahar
  • sos caramel

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

6 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

11 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata

1.Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat,esenta,oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se hidrateaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Biscuiti inimioare cu ciocolata