autor:

Elena

» » Dulciuri diverse

Reţetă de preparare a papanaşilor

Autor: Elena (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elena (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 iulie 2012

Ingrediente
-250 g branza de vaci, -2 oua, -3 linguri zahar, -1 zahar vanilat, vanilie, coaja de lamaie, -1 praf copt (pentru care am adaugat putin iaurt + zer, cam o lingura), -200 g faina, -dulceata, -smantana dulce sau indulcita cu un strop da zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Branza se mixeaza foarte bine cu ouale, zaharul, iaurtul,zaharul vanilat, vanilie, coaja de lamaie si un praf de sare.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si omogenizam. Aluatul trebuie sa aiba o consistenta moale, dar si pufoasa. Se mai poate adauga putina faina daca este cazul.

Formam mici cerculete si bilute folosind faina pentru a nu se lipi de maini.

Se pune o cantitate mai mare de ulei la incins si prajim papanasii pe ambele parti.

Se aranjeaza pe farfurie, se pudreaza cu zahar pudra, se toarna smantana dulce si deasupra dulceata.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Oul se bate bine într-un castron, peste care se adaugă apoi bicarbonatul stins cu o linguriță

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi amesteci branza de vaca cu ouale,3 linguri de zahar,zaharul

11 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Puie_Ioana

    Puie_Ioana (Chef de cuisine):

    Foarte buni papanasii, de mult cautam o reteta bestiala. Nu am cuvinte mi-au iesit dementiali....

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elenik , 01 octombrie 2013

    Multumesc Costeo! Promit sa mai pun si alte retete experimentate de mine, care ies si care chiar merita a fi postate. Am vazut pe aici tot felul de inventii. Spor la gatit!

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

    Big likee!!!!!!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012

    Imi plac papanasii, gatiti in toate felurile, multumim de reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • -250 g branza de vaci
  • -2 oua
  • -3 linguri zahar
  • -1 zahar vanilat
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • -1 praf copt (pentru care am adaugat putin iaurt + zer
  • cam o lingura)
  • -200 g faina
  • -dulceata
  • -smantana dulce sau indulcita cu un strop da zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Elena
Tort cu fructe de padure

Tort cu fructe de padure

Pentru inceput pregatim blatul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi

Elenik

Multumesc Costeo! Promit sa mai pun si alte retete experimentate de mine, care ies si care chiar merita a fi postate. Am vazut pe aici tot felul de inventii. Spor la gatit!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Trandafirasi din savarina cu gris