autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Reţetă de preparare a papanaşilor

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 ianuarie 2015

Ingrediente
500 g branza de vaci (sa fie bine scursa), 100 g zahar, 2 oua, 200 g faina, coaja de citrice, esente, bicarbonat de sodiu, smantana, dulceata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor

Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul stins in otet. Se incorporeaza apoi ouale si esentele, coaja de citrice iar la sfarsit faina. Daca branza e mai umeda s-ar putea sa mai fie nevoie de 1 lingura de faina in compozitie. Aluatul trebuie sa fie usor de modelat, sa nu fie prea lipicios.



Se formeaza papanasii si se prajesc intr-o tigaie adinca cu mult ulei incins.



Serviti papanasii prajiti cu smantana si dulceata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Intr-o tigaie non-aderenta topim untul( incalzim uleiul) , adaugam cele 200 g gris.Se poate folosi

5 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Faina se amesteca cu bicarbonatul de sodiu. Ouale se separa

10 voturi    10 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • gicuta

    gicuta (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2015

    Dana, se poate folosi si branza pentru prajituri de la Pilos.

  • Fara foto

    Dana Talpos (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2015

    Se poate folosi si branza Pilos de la Lidl sau e prea subtire?

  • merisor

    merisor (Chef de cuisine) , 16 februarie 2015

    Ador papanasii! Ai tai arata tare bine!

    • Anca_Lup

      Anca_Lup (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2015

      Se poate si cu inghetata,asa fac vara;

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • 500 g branza de vaci (sa fie bine scursa)
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 200 g faina
  • coaja de citrice
  • esente
  • bicarbonat de sodiu
  • smantana
  • dulceata

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

14 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

24 voturi    8 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

20 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

gicuta (Chef de cuisine)

Dana, se poate folosi si branza pentru prajituri de la Pilos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Clatite cu buline Clatite cu buline

Într-un bol vom pune făină, adăugăm sarea și amestecăm. Peste acestea punem ouăle după care continuăm să amestecăm

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Gem asortat din piersici, caise si nectarine Gem asortat din piersici, caise si nectarine

Se spală piersicile, caisele și nectarinele. Fructele mele au fost răscoapte, iar pielița s-a deshidratat ușor, așa că am ales

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Pavlova cu afine si mure