autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Papanasi

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 ianuarie 2015

Ingrediente
500 g branza de vaci (sa fie bine scursa), 100 g zahar, 2 oua, 200 g faina, coaja de citrice, esente, bicarbonat de sodiu, smantana, dulceata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul stins in otet. Se incorporeaza apoi ouale si esentele, coaja de citrice iar la sfarsit faina. Daca branza e mai umeda s-ar putea sa mai fie nevoie de 1 lingura de faina in compozitie. Aluatul trebuie sa fie usor de modelat, sa nu fie prea lipicios.



Se formeaza papanasii si se prajesc intr-o tigaie adinca cu mult ulei incins.



Serviti papanasii prajiti cu smantana si dulceata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
PAPANASI CU DULCEATA DE AFINE

PAPANASI CU DULCEATA DE AFINE

Intr-un bol se amesteca toate ingredientele,bicaronatul se dizolva in zeama de lamaie si se adauga

10 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
PAPANASI CU SMANTANA SI DULCEATA

PAPANASI CU SMANTANA SI DULCEATA

Se pune branza de vaci intr-un castron, se adauga oule (batute ca pe omleta inainte), sarea, vanilia

139 voturi    13 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • gicuta

    gicuta (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2015

    Dana, se poate folosi si branza pentru prajituri de la Pilos.

  • Fara foto

    Dana Talpos (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2015

    Se poate folosi si branza Pilos de la Lidl sau e prea subtire?

  • merisor

    merisor (Chef de cuisine) , 16 februarie 2015

    Ador papanasii! Ai tai arata tare bine!

    • Anca_Lup

      Anca_Lup (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2015

      Se poate si cu inghetata,asa fac vara;

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 500 g branza de vaci (sa fie bine scursa)
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 200 g faina
  • coaja de citrice
  • esente
  • bicarbonat de sodiu
  • smantana
  • dulceata

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

gicuta (Chef de cuisine)

Dana, se poate folosi si branza pentru prajituri de la Pilos.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Monkey bread