autor:

norbymesmer

» » Mancaruri cu carne

Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 ianuarie 2016

Ingrediente
Un pui, 3 cepe mari, 200 ml vin rosu, 3 lingurite boia dulce, 1,5 lingurita boia iute, 0,5 lingurite majoran uscat, 0,5 lingurite kimion pisat, sare, piper, coaja rasa de lamaie (lamaie mare), 100 g untura de porc (sau 100 g ulei ), 2 catei de usturoi, 500 g cartofi

Dificultate: Redusa Timp: 3h

3 voturi

Mod de preparare

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros de alcool ) se adauga boiau, se stinge cu putina apa, se mai fierbe 5-8 min, se aduga cartofii, coaja de lamaie, majoranul, si kimionul pisat, se adauga apa sa acopere cu 8-10cm cu apa si se lasa la fiert, foarte incet timp de 2,5 ore
Daca ti-a placut reteta noastra "Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
TOCANITA DE FICAT DE VITA

TOCANITA DE FICAT DE VITA

Se pune ceapa la prajit(se pune putina sare,putina, pt prajirea cepei),apoi boiaua,usturoiul, taiat

10 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Rulada de carne tocata

Rulada de carne tocata

Se taie ceapa marunt si se caleste in uleiul de masline pana ia o culoare aurie. Se fierb 3 oua

15 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adrian , 25 iulie 2017

    Subscriu comentariului anterior: PAPRIKAS, adica cu ardei (PAPRIKA).

  • Fara foto

    Adrian , 14 ianuarie 2016

    Papricas este o mancare de sorginte ungureasca, si numele ii vine de la ardei, in limba maghiara PAPRIKA. In nici un caz nu se scrie "Papricash" ci Papricas! Adica "cu ardei".

Dificultate

Redusa

Timp

3h

3 voturi

Ingrediente

  • Un pui
  • 3 cepe mari
  • 200 ml vin rosu
  • 3 lingurite boia dulce
  • 1,5 lingurita boia iute
  • 0,5 lingurite majoran uscat
  • 0,5 lingurite kimion pisat
  • sare
  • piper
  • coaja rasa de lamaie (lamaie mare)
  • 100 g untura de porc (sau 100 g ulei )
  • 2 catei de usturoi
  • 500 g cartofi

Raporteaza reteta

Retete
de norbymesmer
Gulas de peste

Gulas de peste

Se taie file de peste in patratele de 3x3 cm. Se taie ceapa fideluta Se preseaza prin presa

3 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Meniu de Craciun - specific bavarez

Meniu de Craciun - specific bavarez

Gasca: Se ia de la gasca aripile, gatul, grasimea si organele (pt sos). Se spala gasca cu

7 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Tiramisu (reteta din Italia)

Tiramisu (reteta din Italia)

Se face cafeaua Espresso si se pune la racit, se alege albusul si galbenusurile de ou, galbenusurile

5 voturi    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse

Adrian

Subscriu comentariului anterior: PAPRIKAS, adica cu ardei (PAPRIKA).

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Pulpe de pui cu smantana Pulpe de pui cu smantana

Se pun pulpele la fiert si se curata foarte bine zeama de spuma. Se dezoseaza carnea si se taie cubulete. Se pune untul intr-un vas

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Curry de pui