autor:

norbymesmer

» » Mancaruri cu carne

Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 ianuarie 2016

Ingrediente
Un pui, 3 cepe mari, 200 ml vin rosu, 3 lingurite boia dulce, 1,5 lingurita boia iute, 0,5 lingurite majoran uscat, 0,5 lingurite kimion pisat, sare, piper, coaja rasa de lamaie (lamaie mare), 100 g untura de porc (sau 100 g ulei ), 2 catei de usturoi, 500 g cartofi

Dificultate: Redusa Timp: 3h

3 voturi

Mod de preparare

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros de alcool ) se adauga boiau, se stinge cu putina apa, se mai fierbe 5-8 min, se aduga cartofii, coaja de lamaie, majoranul, si kimionul pisat, se adauga apa sa acopere cu 8-10cm cu apa si se lasa la fiert, foarte incet timp de 2,5 ore
Daca ti-a placut reteta noastra "Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui la rotisor

Pui la rotisor

Se curata bine de cotoare, se spala, se condimenteaza cu: vegeta, piper, boia, se aseaza in protapul

12 voturi    9 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Liseine (specific  arab)

Liseine (specific arab)

Liseinele se spala bine, in cel putin 3 ape, apoi se oparesc (nu se fierb, deoarece se inmoaie repede).

2 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adrian , 25 iulie 2017

    Subscriu comentariului anterior: PAPRIKAS, adica cu ardei (PAPRIKA).

  • Fara foto

    Adrian , 14 ianuarie 2016

    Papricas este o mancare de sorginte ungureasca, si numele ii vine de la ardei, in limba maghiara PAPRIKA. In nici un caz nu se scrie "Papricash" ci Papricas! Adica "cu ardei".

Dificultate

Redusa

Timp

3h

3 voturi

Ingrediente

  • Un pui
  • 3 cepe mari
  • 200 ml vin rosu
  • 3 lingurite boia dulce
  • 1,5 lingurita boia iute
  • 0,5 lingurite majoran uscat
  • 0,5 lingurite kimion pisat
  • sare
  • piper
  • coaja rasa de lamaie (lamaie mare)
  • 100 g untura de porc (sau 100 g ulei )
  • 2 catei de usturoi
  • 500 g cartofi

Raporteaza reteta

Retete
de norbymesmer
Gulas de peste

Gulas de peste

Se taie file de peste in patratele de 3x3 cm. Se taie ceapa fideluta Se preseaza prin presa

4 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Meniu de Craciun - specific bavarez

Meniu de Craciun - specific bavarez

Gasca: Se ia de la gasca aripile, gatul, grasimea si organele (pt sos). Se spala gasca cu

7 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Cum se prepara Tiramisu rețeta originală: Se face cafeaua Espresso si se pune la racit, se

5 voturi    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse

Adrian

Subscriu comentariului anterior: PAPRIKAS, adica cu ardei (PAPRIKA).

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Fileuri de muschi italienesti