autor:

Fara foto

» » Inghetate

parfe de lamaie

Autor: Silvia Filip (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Silvia Filip (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iulie 2008

Ingrediente
-3 oua, -60 g zahar, -coaja rasa si zeama de la 2 lamai, -250 g frisca

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se bat pe baia de aburi ouala cu zaharul, cu coaja si zeama de lamaie, pana se obtine o crema, dupa care se amesteca continuu pana se racesc. Se incorporeaza frisca si se toarna compozitia in forme de metal clatite cu apa rece. Se baga la congelator pentru cel putin 24 de ore. Se scoate din forme si se serveste garnisita cu fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "parfe de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Cremă sau îngheţată de cacao cu gelatină

Cremă sau îngheţată de cacao cu gelatină

Se face frişcă din smântână. Se pune gelatina la înmuiat conform instrucţiunilor. Pe aburi,

1 vot    0 comentarii
50 min
Inghetate
Inghetata de casa

Inghetata de casa

Se bat albusurile impreuna cu esenta de vanilie si zaharul pana cand capata o textura spumoasa. Intre

9 voturi    4 comentarii
20 min
Inghetate

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • -3 oua
  • -60 g zahar
  • -coaja rasa si zeama de la 2 lamai
  • -250 g frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Silvia Filip
Paine de casa

Paine de casa

Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, muiata in 50 ml lapte caldut si amestecata

11 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

2 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Sorbet de pepene galben Sorbet de pepene galben

Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţele, se pasează în blender. Se amestecă piureul de pepene cu zahărul pudră şi

1 vot    0 comentarii
15 min
Inghetate
INGHETATA DE CIOCOLATA