Un gust care fredoneaza o serenada pe limba dumneavoastra.
Se separa galbenusurile de albus.
Galbenusurile se impart egal in trei castroane.
Frisca se bate pana se intareste.
Albusurile se bat spuma tare, dupa care se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste.
Intr-un castron cu galbenusuri se pune o lingura de frisca, una de spuma de albus si esenta de vanilie, dupa care se omogenizeaza.
In al doilea castron cu galbenusuri se adauga cate o lingura de frisca, una de albus si nesul, dupa care se omogenizeaza.
In cel de al treilea castron cu galbenusuri se adauga o lingura de frisca , una de albus si cacaoa, si se omogenizeaza.
Se imparte in mod egal frisca si spuma de albus in cele trei castroane cu galbenusuri, si se amesteca foarte bine.
Se poate pune in caserole mai mici astfel:
- un strat cu parfe de cacao, unul de vanilie si unul de ness
Se poate pune intr-o caserola mai mare. Astfel obtineti un minuat tort de inghetata.
Se pune la congelator circa 2 ore.
Cand se scoate din congelator, se scufunda caserola pt 2-3 secunde in apa fierbinte si se rastoarna pe o farfurie, sau un platou.
Se orneaza cu frisca si fructe sau se rade ciocolata.
Se serveste imediat
Se poate tine in congelator 3-4 saptamani, bine sigilate pentru a nu prinde miros de frigider.
Se poate face si cu aroma de fructe. Sau puteti face doar cu o singura aroma.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii