autor:

Alina

» » Inghetate

Parfe de cacao, vanilie si ness

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iulie 2009

Ingrediente
-9 oua, -1 l frisca vegetala, -50-60 g de zahar pentru fiecare ou in functie de cat de dulce doriti, -esenta de rom, -esenta de vanilie, -50-60 g cacao, -4 linguri de nes

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

27 voturi

Mod de preparare

Un gust care fredoneaza o serenada pe limba dumneavoastra.

Se separa galbenusurile de albus.

Galbenusurile se impart egal in trei castroane.

Frisca se bate pana se intareste.

Albusurile se bat spuma tare, dupa care se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste.

Intr-un castron cu galbenusuri se pune o lingura de frisca, una de spuma de albus si esenta de vanilie, dupa care se omogenizeaza.

In al doilea castron cu galbenusuri se adauga cate o lingura de frisca, una de albus si nesul, dupa care se omogenizeaza.

In cel de al treilea castron cu galbenusuri se adauga o lingura de frisca , una de albus si cacaoa, si se omogenizeaza.

Se imparte in mod egal frisca si spuma de albus in cele trei castroane cu galbenusuri, si se amesteca foarte bine.

Se poate pune in caserole mai mici astfel:

- un strat cu parfe de cacao, unul de vanilie si unul de ness

Se poate pune intr-o caserola mai mare. Astfel obtineti un minuat tort de inghetata.

Se pune la congelator circa 2 ore.

Cand se scoate din congelator, se scufunda caserola pt 2-3 secunde in apa fierbinte si se rastoarna pe o farfurie, sau un platou.

Se orneaza cu frisca si fructe sau se rade ciocolata.

Se serveste imediat

Se poate tine in congelator 3-4 saptamani, bine sigilate pentru a nu prinde miros de frigider.

Se poate face si cu aroma de fructe. Sau puteti face doar cu o singura aroma.
Daca ti-a placut reteta noastra "Parfe de cacao, vanilie si ness" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
inghetata de visine

inghetata de visine

Visinele se dau prin robotul de bucatarie sau prin masina de carne si se lasa sa se scurga sucul

5 voturi    0 comentarii
1h
Inghetate
Ingheţată de mentă

Ingheţată de mentă

Laptele se fierbe şi cand clocoteşte se ia de pe foc;se adaugă frunzele de mentă ,se acoperă

4 voturi    5 comentarii
4h
Inghetate

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alina Aliosa , 27 septembrie 2013

    Da Sidy, asta este reteta , simpla si foarte buna !!!!!!! Va multumesc tuturor pentru aprecieri !!!!

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

    O minunatie!!!!!

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 02 iunie 2013

    Asta e reteta ce a inebunit "Gustoasele'? Pai e minunata...normal ca a placut tuturor! Felicitari Alinuto...te tzuc!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 03 august 2012

      Mmm, delicios, ma inscriu la o portie!

    • Lucia

      Lucia (Chef de cuisine) , 02 iulie 2012

      Este foarte aspectuoasa si sunt convinsa ca este si foarte gustoasa! Am s-o incerc si eu!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

      O minunatie !

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Excelenta,felictari,am salvat reteta!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Imi place cum arata. Si eu folosesc frisca ,,el maestro,, imi place mult gustul ei e si vanilata.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Foarte buna reteta!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Superba prezentarea,felicitari.

    • Fara foto

      iordache carmen (Bucatar) , 04 august 2009

      Totul arata superb si cred ca este la fel de bun.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      Arata foarte foarte bine!! Deja mi s-a facut pofta...felicitari!

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      Multumesc pentru aprecieri ! Flori de piatra, sunt foarte romantica .

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2009

      Foarte buna reteta, pe vremuri faceam si eu parfe, acum daca nu mai sunt acasa copii, mai rar.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 iulie 2009

      Merita incercata reteta,cred ca e foarte gustoasa...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 13 iulie 2009

      Reteta e perfecta.O sa o salvez. Imi place cum iti personalizezi fiecare reteta (personal, nu-mi trecea asa ceva prin cap:,,un gust care fredoneaza o serenada..") Este o metafora foarte frumoasa...esti romantica!?!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

27 voturi

Ingrediente

  • -9 oua
  • -1 l frisca vegetala
  • -50-60 g de zahar pentru fiecare ou in functie de cat de dulce doriti
  • -esenta de rom
  • -esenta de vanilie
  • -50-60 g cacao
  • -4 linguri de nes

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Se fierbe oul tare (cca 5 min. din clipa in care incepe sa fiarba apa). Intre timp se spala salata,

10 voturi    9 comentarii
20 min
Salate reci
Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Vinetele se coc direct pe flacara de la aragaz ( nu in cuptor si nici pe tabla). Cand sunt coapte

18 voturi    20 comentarii
3h
Salate reci
Salata de vara cu mujdei de usturoi

Salata de vara cu mujdei de usturoi

Se spala legumele si se feliaza , usturoiul se curata si se prepara mujdeiul. Toate se amesteca intr-un

2 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci

COSTEO (Chef de cuisine)

O minunatie!!!!!

Adauga reteta
Retete

din Inghetate

Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

0 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Sorbet de pepene galben Sorbet de pepene galben

Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţele, se pasează în blender. Se amestecă piureul de pepene cu zahărul pudră şi

0 voturi    0 comentarii
15 min
Inghetate
Inghetata de mango