autor:

Fara foto

» » Torturi

Parisul in flacari

Autor: radita semenescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: radita semenescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
blat 1, , 8 oua, 4 linguri apa, 12 lingurizahar, 10 linguri faina, 2 linguri cacao., , blat 2, , 7 albușe, 200g zahar, 3 linguri faina., , crema, , 7 galbenușe, 13 linguri zahar, 3 linguri apa, o margarina Rama, esența de banane.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

blat1

se fac 2 foi de doboș negre din 4 oua, 2 linguri apa, 6 linguri zahar,5 linguri faina și o lingura cacao. se coc pe dosul tavii.

blat2

7 albușe se bat cu 200g zahar și 3 lingurifaina. se coace

crema

7 galbenușe, 13 linguri zahar, 3 linguri apa se bat pe aburi, rece se amesteca cu o Rama și esența de banane

aranjare

crema se pune pe blat1, vine blat2, crema, blat1,deasupra se pune glazura
Daca ti-a placut reteta noastra "Parisul in flacari" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Parisul in flacari

Parisul in flacari

1.Se amesteca ingredientele pentru foile de dobos si compozitia se imparte in doua.Se unge cu unt

33 voturi    11 comentarii
1h
Prajituri
Tort Steliana

Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregatit un tort cu blat de nuca si sirop de rom, crema de unt

5 voturi    2 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • blat 1
  • 8 oua
  • 4 linguri apa
  • 12 lingurizahar
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri cacao.
  • blat 2
  • 7 albușe
  • 200g zahar
  • 3 linguri faina.
  • crema
  • 7 galbenușe
  • 13 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • o margarina Rama
  • esența de banane.

Raporteaza reteta

Retete
de radita semenescu
Fererro Rocher

Fererro Rocher

blat:Cu mikserul semixeaza zaharul si untul, ciocolata se topeste pe abur.Cand zaharul si untul devine

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu caramel sarat si ciocolata