Ingrediente
Aluat:, 250 ml lapte dulce la temperatura camerei, o lingurita sare, 125 g unt moale, 2 oua intregi + 2 galbenusuri, 760 g faina, 150 g zahar, coaja de lamaie, de portocala, esenta de rom, 3 cupe mici de drojdie uscata sau un cubulet de drojdie proaspata, Umplutura:, 500 g branza de vaci, 200 g stafide, 2 oua, 3 linguri cu zahar (am pus brun), o lingura pesmet, o fiola esenta de vanilie, coaja de portocala si lamaie
Dificultate: Ridicata | Timp: 3h 30 min
4 voturi
Mod de preparare
Am amestecat toate ingredientele pentru umplutura intr-un bol (stafidele le-am spalat cu apa rece si le-am lasat in apa cam 15 minute, sa se umfle putin). Am pregatit o forma rotunda, cam 26 cm diametru, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Aluatul l-am intins si am imbracat forma, plus peretii, apoi am turnat umplutura de branza si am taiat cu un cutit marginile de aluat, lasand sa ajunga doar pana la nivelul umpluturii. Apoi am impletit fasiute de aluat si am ornat de jur imprejur plus o cruce pe mijlocul formei.
Cuptorul era deja incins, asa ca am lasat pasca sa mai creasca, deasupra aragazului, la loc cald, inca jumatate de ora. Am uns pasca cu ou si am presarat zahar brun deasupra, apoi am copt-o la 180 de grade vreo 20 de minute.