autor:

Oana

» » Retete de Pasti

Pasca

Autor: Oana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 aprilie 2015

Ingrediente
Aluat:, 250 ml lapte dulce la temperatura camerei, o lingurita sare, 125 g unt moale, 2 oua intregi + 2 galbenusuri, 760 g faina, 150 g zahar, coaja de lamaie, de portocala, esenta de rom, 3 cupe mici de drojdie uscata sau un cubulet de drojdie proaspata, Umplutura:, 500 g branza de vaci, 200 g stafide, 2 oua, 3 linguri cu zahar (am pus brun), o lingura pesmet, o fiola esenta de vanilie, coaja de portocala si lamaie

Dificultate: Ridicata Timp: 3h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Dupa ce aluatul s-a dospit la masina de paine, l-am scos si l-am impartit in doua. Cu jumatate am facut o pasca, iar cu cealalta jumatate un cozonac cu cacao, rahat si stafide, o nebunie!

Am amestecat toate ingredientele pentru umplutura intr-un bol (stafidele le-am spalat cu apa rece si le-am lasat in apa cam 15 minute, sa se umfle putin). Am pregatit o forma rotunda, cam 26 cm diametru, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Aluatul l-am intins si am imbracat forma, plus peretii, apoi am turnat umplutura de branza si am taiat cu un cutit marginile de aluat, lasand sa ajunga doar pana la nivelul umpluturii. Apoi am impletit fasiute de aluat si am ornat de jur imprejur plus o cruce pe mijlocul formei.

Cuptorul era deja incins, asa ca am lasat pasca sa mai creasca, deasupra aragazului, la loc cald, inca jumatate de ora. Am uns pasca cu ou si am presarat zahar brun deasupra, apoi am copt-o la 180 de grade vreo 20 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca cu branza

Pasca cu branza

Aluatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Aluatul de cozonac se împarte în 3 părți. Din doua părți de aluat se întinde foaie și se

6 voturi    1 comentariu
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

3h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 ml lapte dulce la temperatura camerei
  • o lingurita sare
  • 125 g unt moale
  • 2 oua intregi + 2 galbenusuri
  • 760 g faina
  • 150 g zahar
  • coaja de lamaie
  • de portocala
  • esenta de rom
  • 3 cupe mici de drojdie uscata sau un cubulet de drojdie proaspata
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 200 g stafide
  • 2 oua
  • 3 linguri cu zahar (am pus brun)
  • o lingura pesmet
  • o fiola esenta de vanilie
  • coaja de portocala si lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Oana
Frigarui asortate

Frigarui asortate

Ttaiati pieptul de pui si somonul afumat in cubulete de 2 cm Ttaiati ardeiul gras in cuburi de

5 voturi    4 comentarii
30 min
Fripturi
Negresa cu nuci si cirese

Negresa cu nuci si cirese

Mixati untul moale cu zaharul, apoi adaugati pe rand galbenusurile. Adaugati nuca, esenta de rom

10 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza si zmeura

Prajitura cu crema de branza si zmeura

Mixati albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, apoi adaugati treptat zaharul pana obtineti

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Pandispan pufos cu cacao