autor:

Pajint_Melinda

» » Retete de Pasti

Pasca

Autor: Pajint_Melinda (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pajint_Melinda (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 aprilie 2015

Ingrediente
Aluatul:, 500 g faina, 1 pliculet drojdie uscata, 3 oua, 200 ml lapte, 100 g zahar, 100 ml ulei, sare, coaja rasa de la o lamaie, Umplutura:, 750 g branza dulce de vaci, 100 g unt, 5 oua, 100 ml smantana, 100 g faina, 200 g zahar, 120 g stafide, 4 esente de rom, 4 esente de vanilie, gris (50 g), 5 linguri lapte, coaja rasa de la o lamaie, un galbenus si 2 linguri de lapte pentru uns pasca

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Pregatim maiaua din drojdie, o lingura de zahar si putin lapte caldut. Lasam la dospit 20 minute.

Punem faina intr-un vas, adaugam maiaua si adaugam pe rand ouale, putina sare apoi lapte, ulei, zaharul si coaja rasa de la o lamaie.

Framantam aluatul pana cand obtinem o compozitie elastica. Lasam la dospit 40 minute.

Framantam aluatul pana cand obtinem o compozitie elastica. Lasam la dospit 40 minute.

Peste aluatul dospit presaram putina faina, framantam inca putin si asezam aluatul intr-o tava cu margine detasabila unsa cu ulei si tapetata cu gris (pastram putin aluat si pentru a putea modela in final o cruce). Cu mainile ude putem lucra mai usor cu aluatul, intindem aluatul si pe marginea tavii, aproape pana sus.



Presaram gris pe aluat si turnam umplutura in tava. Deasupra asezam din aluat o cruce si ungem toata pasca cu un galbenus amestecat cu lapte.

Timp de coacere la 180 C: cel putin 50 minute apoi punem o folie de aluminiu deasupra, reducem focul si mai lasam pasca la cuptor inca 30-40 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
PASCA DE PASTE

PASCA DE PASTE

Din 2/3 din coca se intinde o foaie rotunda,la diametrul formei,de 3cm grosime.Se pune foaia in forma

11 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pasca in trei straturi

Pasca in trei straturi

Se bate zaharul cu ouale, se adauga laptele si uleiul. Se freaca drojdia cu putin zahar. Se cerne

32 voturi    6 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 500 g faina
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Umplutura:
  • 750 g branza dulce de vaci
  • 100 g unt
  • 5 oua
  • 100 ml smantana
  • 100 g faina
  • 200 g zahar
  • 120 g stafide
  • 4 esente de rom
  • 4 esente de vanilie
  • gris (50 g)
  • 5 linguri lapte
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un galbenus si 2 linguri de lapte pentru uns pasca

Raporteaza reteta

Retete
de Pajint_Melinda
Tartă de lămâie

Tartă de lămâie

Se omogenizează foarte bine zahărul cu untul/margarina. Spălăm lămâile, le ștergem

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Rulou din piept de pui

Rulou din piept de pui

Spalăm și feliem pieptul de pui în 4 părți egale. Ștergem de apă feliile de piept de

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Spirale cu chimen

Spirale cu chimen

Dezghețăm aluatul de foietaj. Întindem ușor cu sucitorul (pudrăm cu puțină făină). Ungem

2 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata cu biscuiti Tort de ciocolata cu biscuiti

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune laptele la fiert, iar cand deja e cald,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Oua Faberge'