autor:

Pajint_Melinda

» » Retete de Pasti

Pasca

Autor: Pajint_Melinda (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pajint_Melinda (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 aprilie 2015

Ingrediente
Aluatul:, 500 g faina, 1 pliculet drojdie uscata, 3 oua, 200 ml lapte, 100 g zahar, 100 ml ulei, sare, coaja rasa de la o lamaie, Umplutura:, 750 g branza dulce de vaci, 100 g unt, 5 oua, 100 ml smantana, 100 g faina, 200 g zahar, 120 g stafide, 4 esente de rom, 4 esente de vanilie, gris (50 g), 5 linguri lapte, coaja rasa de la o lamaie, un galbenus si 2 linguri de lapte pentru uns pasca

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Pregatim maiaua din drojdie, o lingura de zahar si putin lapte caldut. Lasam la dospit 20 minute.

Punem faina intr-un vas, adaugam maiaua si adaugam pe rand ouale, putina sare apoi lapte, ulei, zaharul si coaja rasa de la o lamaie.

Framantam aluatul pana cand obtinem o compozitie elastica. Lasam la dospit 40 minute.

Framantam aluatul pana cand obtinem o compozitie elastica. Lasam la dospit 40 minute.

Peste aluatul dospit presaram putina faina, framantam inca putin si asezam aluatul intr-o tava cu margine detasabila unsa cu ulei si tapetata cu gris (pastram putin aluat si pentru a putea modela in final o cruce). Cu mainile ude putem lucra mai usor cu aluatul, intindem aluatul si pe marginea tavii, aproape pana sus.



Presaram gris pe aluat si turnam umplutura in tava. Deasupra asezam din aluat o cruce si ungem toata pasca cu un galbenus amestecat cu lapte.

Timp de coacere la 180 C: cel putin 50 minute apoi punem o folie de aluminiu deasupra, reducem focul si mai lasam pasca la cuptor inca 30-40 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca  - reteta casei

Pasca - reteta casei

Branza de vaci proaspata se scurge de zer,se sfarama foarte bine cu furculita pentru a evita formarea

44 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Aluat-intr-un bol adaugam smantana la temperatura camerei, zaharul, drojdia, untul topit si racit,

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 500 g faina
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Umplutura:
  • 750 g branza dulce de vaci
  • 100 g unt
  • 5 oua
  • 100 ml smantana
  • 100 g faina
  • 200 g zahar
  • 120 g stafide
  • 4 esente de rom
  • 4 esente de vanilie
  • gris (50 g)
  • 5 linguri lapte
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un galbenus si 2 linguri de lapte pentru uns pasca

Raporteaza reteta

Retete
de Pajint_Melinda
Tartă de lămâie

Tartă de lămâie

Se omogenizează foarte bine zahărul cu untul/margarina. Spălăm lămâile, le ștergem

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Rulou din piept de pui

Rulou din piept de pui

Spalăm și feliem pieptul de pui în 4 părți egale. Ștergem de apă feliile de piept de

13 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Spirale cu chimen

Spirale cu chimen

Dezghețăm aluatul de foietaj. Întindem ușor cu sucitorul (pudrăm cu puțină făină). Ungem

2 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Rulada cu bureti (opintici) Rulada cu bureti (opintici)

Intr-un vas se pun untura, smantana, praful de copt, oul, sarea, faina de grau si se framanta aluatul pana se dezlipeste de pe maini.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Marinata in stil asiatic pentru miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver