Pasca cu branza, smantana si stafide

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie
Pasca cu branza, smantana si stafide

Ingrediente

  • Aluat:
  • 150 g unt,
  • 200 g faina,
  • 70 g zahar,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 plic zahar vanilinat,
  • coaja rasa de la o lamaie.
  • Umplutura:
  • 500 g branza de capra,
  • 500 g smantana,
  • 4 galbenusuri,
  • 4 albusuri,
  • 3 linguri gris,
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • 1 lingurita esenta de lamaie,
  • 200 g zahar,
  • 200 g stafide

Mod de preparare

Din toate ingredientele se face un aluat care se lasa la rece 2 ore impachetat in folie.

Apoi se scoate de la rece si se intinde o foaie de 1/2 cm care se pune in forma si se lasa ridicat pe peretii formei. Restul se decupeaza si eventual se foloseste la decor.

Umplutura:

Stafidele se pun la hidratat in putina apa cu esenta de rom.

Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul, se adauga branza, apoi smantana, grisul, stafidele scurse si restul ingredientelor. La final se incorporeaza usor albusurile batute spuma.

Se pune peste aluat, se decoreaza. Se ung partile de aluat cu galbenus de ou, se da la cuptor 50 min la foc mic. Se scoate din cuptor, se lasa in forma pana se raceste si abia apoi se scoate pe platou.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi