autor:

cretu_veronica22

» » , , Retete de Pasti, Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Pasca cu branza, smantana si stafide

Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 aprilie 2015

Ingrediente
Aluat:, 150 g unt,, 200 g faina,, 70 g zahar,, 2 galbenusuri,, 1 plic zahar vanilinat,, coaja rasa de la o lamaie., Umplutura:, 500 g branza de capra,, 500 g smantana,, 4 galbenusuri,, 4 albusuri,, 3 linguri gris,, 1 lingurita esenta de vanilie,, 1 lingurita esenta de lamaie,, 200 g zahar,, 200 g stafide

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Din toate ingredientele se face un aluat care se lasa la rece 2 ore impachetat in folie.

Apoi se scoate de la rece si se intinde o foaie de 1/2 cm care se pune in forma si se lasa ridicat pe peretii formei. Restul se decupeaza si eventual se foloseste la decor.

Umplutura:

Stafidele se pun la hidratat in putina apa cu esenta de rom.

Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul, se adauga branza, apoi smantana, grisul, stafidele scurse si restul ingredientelor. La final se incorporeaza usor albusurile batute spuma.

Se pune peste aluat, se decoreaza. Se ung partile de aluat cu galbenus de ou, se da la cuptor 50 min la foc mic. Se scoate din cuptor, se lasa in forma pana se raceste si abia apoi se scoate pe platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza, smantana si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Prima oară curătăm morcovii si-i radem pe răzătoarea fină si stoarcem zeama. Tăiem caisele

17 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Retete de Pasti
Mini drob in foietaj

Mini drob in foietaj

Maruntaiele si carnea de porc spalate, se pun la fiert, intr-un vas mare, impreuna cu frunzele de

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 150 g unt,
  • 200 g faina,
  • 70 g zahar,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 plic zahar vanilinat,
  • coaja rasa de la o lamaie.
  • Umplutura:
  • 500 g branza de capra,
  • 500 g smantana,
  • 4 galbenusuri,
  • 4 albusuri,
  • 3 linguri gris,
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • 1 lingurita esenta de lamaie,
  • 200 g zahar,
  • 200 g stafide

Raporteaza reteta

Retete
de cretu_veronica22
Tort "PAIANJEN"

Tort "PAIANJEN"

Blat: Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste.Se lasa putin la racorit si apoi se amesteca

1 vot    1 comentariu
4h
Torturi
Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Albusurile se bat separat impreuna cu apa.Se adauga zaharul si batem pana cand acesta se topeste.Se

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort "Cosulet cu ghiocei"

Tort "Cosulet cu ghiocei"

Blat: Albusurile si apa se bat spuma .Adaugam zaharul si batem mai departe pana obtinem o spuma

13 voturi    3 comentarii
2h 50 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Tiramisu a la Margot Tiramisu a la Margot

Pentru această rețetă inspirație mi-a fost Tiramisu rețeta originală: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana acesta se topeste,

6 voturi    6 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Ciorbă de miel reţetă din Bihor Ciorbă de miel reţetă din Bihor

Se pune la fiert carnea de miel in apa cu sare.Cain fierbe se ia spuma formata... Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare. Morcovii

31 voturi    6 comentarii
1h
Retete de Pasti
Drob de miel