Pasca cu branza, smantana si stafide

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie
Pasca cu branza, smantana si stafide

Ingrediente

  • Aluat:
  • 150 g unt,
  • 200 g faina,
  • 70 g zahar,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 plic zahar vanilinat,
  • coaja rasa de la o lamaie.
  • Umplutura:
  • 500 g branza de capra,
  • 500 g smantana,
  • 4 galbenusuri,
  • 4 albusuri,
  • 3 linguri gris,
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • 1 lingurita esenta de lamaie,
  • 200 g zahar,
  • 200 g stafide

Mod de preparare

Din toate ingredientele se face un aluat care se lasa la rece 2 ore impachetat in folie.

Apoi se scoate de la rece si se intinde o foaie de 1/2 cm care se pune in forma si se lasa ridicat pe peretii formei. Restul se decupeaza si eventual se foloseste la decor.

Umplutura:

Stafidele se pun la hidratat in putina apa cu esenta de rom.

Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul, se adauga branza, apoi smantana, grisul, stafidele scurse si restul ingredientelor. La final se incorporeaza usor albusurile batute spuma.

Se pune peste aluat, se decoreaza. Se ung partile de aluat cu galbenus de ou, se da la cuptor 50 min la foc mic. Se scoate din cuptor, se lasa in forma pana se raceste si abia apoi se scoate pe platou.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor