Pasca fara aluat - reteta rapida si usor de preparat

Descoperă o modalitate simplă și rapidă de a pregăti o pasca delicioasă fără a fi nevoie să faci aluat! Cu această rețetă ingenioasă, vei obține un desert ddelicios în doar câțiva pași simpli. Savurează gustul autentic al pascăi tradiționale fără bătăi de cap! Perfectă pentru cei care caută o alternativă rapidă și ușor de preparat pentru masa de Paște."

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Pasca fara aluat - reteta rapida si usor de preparat

Ingrediente

  • 800g branza dulce
  • 5 linguri faina
  • 1 plic praf de budinca vanilie
  • 1 lingurita praf de copt stins in zeama de lamaie
  • 200ml smantana
  • 5 oua
  • 12 linguri zahar
  • coaja lamaie
  • zahar vanilat
  • 100g stafide

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca branza, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, praful de budinca, praful de copt, smantana, galbenusurile si faina.

Albusurile se bat spuma si se incorporeza la restul ingredientelor. La final incorporam si stafidele hidratate in apa cu putina esenta de rom.

Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma rotunda cu diametrul de 22-24 cm (eu am folosit de yena). Se transfera compozitia.

Se coace in cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pentru 45-50 de minute.

După ce este coaptă, se scoate pasca din cuptor și se lasa să se răcească în formă pentru câteva minute.

Se servește pasca la temperatura camerei sau răcită, tăiată în bucăți dreptunghiulare sau pătrate.

Această rețetă simplă de pasca fără aluat este perfectă pentru a te bucura de gustul delicios al unui desert tradițional, fără a fi nevoie să petreci timp pregătind aluatul.

Va recomandam si reteta de pasca super fina fara aluat sau pasca fara aluat, cu ciocolata.

Dar si aceasta varianta de pasca fara aluat este absolut delicioasa. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise