Pasta al pesto di pantelleria (cu sos de rosii)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 500 g macaroane scurte,
  • 500 g rosii,
  • 10 fileuri de sardele,
  • 1 tulpina de telina,
  • 1 catel de usturoi,
  • 1 lingura capere,
  • 60 g seminte de pin,
  • 1 legatura busuioc proaspat,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • 75 ml ulei de masline,
  • sare,
  • piper,
  • zahar.

Mod de preparare

Se fierb macaroanele in apa cu sare si se lasa sa se scurga. Intre timp, se oparesc rosiile si se curata de pielita. Telina curatata si spalata se taie bucati, usturoiul se preseaza, iar sardelele se clatesc sub jetul de apa. Se mixeaza - in robotul de bucatarie - toate ingredientele de mai sus, impreuna cu caperele, semintele de pin, frunzulitele de busuioc si patrunjel si uleiul, se gusta de sare, piper si zahar si se amesteca sosul de rosii astfel preparat cu macaroanele calde sau reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc