autor:

CulinaryRainbow

» » Dulciuri diverse

Pastă de zahăr

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 februarie 2015

Ingrediente
300 g marshmallows ( sunt acele bezele gumate pe care copiii le adoră), 500 g zahăr pudră + cca. 300 g de rezervă, zeama de o lămâie (eu am folosit zeama de la o portocală), o lingură cu amidon, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Sunt multe rețete postate pe internet, dar din păcate nu toate sursele sunt sigure. În urmă cu ceva timp am încercat vreo două rețete, însă rezultatul a fost dezastruos. Pasta mea de zahăr nu avea elasticitate și se sfărâma deși urmasem instrucțiunile ad litteram. Desigur, am fost dezamăgită și mi-am zis că nu mai vreau să încerc niciuna.



Dar n-am zis bine. Văzând minunatele torturi ale Simonei și interacționând cu ea în această lume minunată a ”bucătărelii”, am prins curaj, și inspirându-mă din rețeta ei, am obținut o pastă de zahăr excepțională. A fost un succes total! :)



În primul rând, este esențial ca zahărul să fie foarte fin. Eu am pregătit zahărul pudră acasă, nu doar pentru faptul că știu care este compoziția lui 100%, ci și pentru faptul că pot să-l râșnesc până când obțin granulația ideală.



Am cernut amidonul împreună cu cca. 500 g zahăr pudră într-un castron încăpător formând o adâncitură în mijloc.



Am topit bezelele într-un castron uns bine cu ulei ( se pot topi pe bain marie sau la microunde, iar uleiul folosit trebuie să fie unul cu un gust neutru ). Am adăugat seama de portocală peste bezele omogenizându-le până când am obținut o pastă fină și voluminoasă pe care am răsturnat-o în adâncitura formată în castronul cu zahăr. Am început să încorporez.



Când compoziția a început să se lege am pudrat planșa de lucru cu zahăr cernut și am mutat pasta de zahăr pentru a o frământa mai ușor. Mâinile le-am avut mereu unse cu ulei.



Am adăugat treptat zahăr pudră cernut până când pasta a devenit compactă și nelipicioasă.



Dacă doriți să obțineți o pastă colorată, ideal ar fi să folosiți coloranți gel. Coloranții sub formă de pudră se adaugă când se topesc bezelele pentru a putea fi încorporați ușor și pentru a obține o culoare uniformă.



Pasta de zahăr se păstrează foarte bine unsă cu ulei și înfășurată în folie alimentară, izolată foarte bine pentru a nu avea contact cu aerul. Se păstrează la loc răcoros ( frigider sau chiar congelator ), iar înainte de-a fi lucrată se recomandă să fie adusă la temperatura camerei pentru a putea fi modelată mai ușor.



Așadar, nu-i mare filosofie să faci pastă de zahăr. E nevoie doar de o rețetă bună, puțin timp și răbdare. Partea în care o folosiți pentru a îmbrăca și decora torturi este cea mai frumoasă deci, vă recomand să încercați.



Vă țin la curent!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastă de zahăr" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pasta de zahar

Pasta de zahar

Punem o craticioara cu putina apa la fiert si dupa ce clocoteste, o dam la o parte. Cernem zaharul

4 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
Tort papusa cu pasta de zahar

Tort papusa cu pasta de zahar

Se prepara 3 blaturi de tort(asta daca nu aveti oale speciale)pt fiecare blat se bat spuma 8 albusuri,

13 voturi    7 comentarii
5h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 300 g marshmallows ( sunt acele bezele gumate pe care copiii le adoră)
  • 500 g zahăr pudră + cca. 300 g de rezervă
  • zeama de o lămâie (eu am folosit zeama de la o portocală)
  • o lingură cu amidon
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

10 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Eclere la minut