autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Pasta e ceci

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
o ceapa mica, curatata si tocata marunt, o tulpina de telina, curatata si tocata marunt, 1 catel de usturoi curatat si tocat marunt, ulei de masline extravirgin, frunzele de la un fir de rozmarin proaspat, tocate marunt, 2 conserve de naut a cate 400 g, 500 ml supa de pui, 100 d ditalini sau alte paste mici pentru supa, sare marinata si piper negru proaspat macinat, optional: frunzele de la o mana mica de busuioc sau patrunjel proaspat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Puneti ceapa, telina si usturoiul într-o cratita cu putin ulei de masline extravirgin si cu rozmarinul caliti-le la foc foarte mic, cu capac, circa 15-20 de minute, pana când s-au înmuiat toate legumele, fara sa se rumeneasca. Scurgeti bine nautul si clatiti-l cu apa rece, apoi adaugati-l în cratita si turnati deasupra supa de pui. Fierbeti la foc mic o jumatate de ora, apoi scoateti jumatate din naut, folosind o lingura cu gauri, si puneti-l deoparte într-un bol.
Zdrobiti legumele si nautul cu un pisalog sau în robotul de bucatarie si puneti piureul înapoi în cratita. Adaugati nautul întreg pus deoparte si pastele, condimentati supa cu sare si piper si fierbeti-o la foc mic pâna când se înmoaie nautul si pastele sunt fierte.
În acest moment, daca supa este putin prea groasa, adaugati niste apa clocotita ca s-o subtiati. Daca e nevoie, adaugati sare si piper. Serviti supa stropita cu ulei de masline. Este delicioasa cu frunze de busuioc proaspat rupte deasupra. Un adevarat ospat!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta e ceci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spaghete cu sos bolognesse si piept de pui la gratar

Spaghete cu sos bolognesse si piept de pui la gratar

Se spala pieptul,se sterge si se pune pe gratarul rotund cu apa si capac.Spaghetele se pun intr-o

23 voturi    7 comentarii
50 min
Paste si pizza
Pizza cu  salam si legume

Pizza cu salam si legume

Se pun cei 80 ml ulei de masline pe foc cu paharul de bullion, oregano, cimbru si busuioc dupa gust

5 voturi    0 comentarii
40 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • o ceapa mica
  • curatata si tocata marunt
  • o tulpina de telina
  • curatata si tocata marunt
  • 1 catel de usturoi curatat si tocat marunt
  • ulei de masline extravirgin
  • frunzele de la un fir de rozmarin proaspat
  • tocate marunt
  • 2 conserve de naut a cate 400 g
  • 500 ml supa de pui
  • 100 d ditalini sau alte paste mici pentru supa
  • sare marinata si piper negru proaspat macinat
  • optional: frunzele de la o mana mica de busuioc sau patrunjel proaspat

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc

Se pune apa intr-o cratita cu capac. Adaugam un praf de sare. Aducem apa de fierbere, punem spaghetele in apa si fierbem. Intre timp

1 vot    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
TORTELLINI CU CARNE SI SOS DE ROSII