autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Pasta e ceci

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
o ceapa mica, curatata si tocata marunt, o tulpina de telina, curatata si tocata marunt, 1 catel de usturoi curatat si tocat marunt, ulei de masline extravirgin, frunzele de la un fir de rozmarin proaspat, tocate marunt, 2 conserve de naut a cate 400 g, 500 ml supa de pui, 100 d ditalini sau alte paste mici pentru supa, sare marinata si piper negru proaspat macinat, optional: frunzele de la o mana mica de busuioc sau patrunjel proaspat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Puneti ceapa, telina si usturoiul într-o cratita cu putin ulei de masline extravirgin si cu rozmarinul caliti-le la foc foarte mic, cu capac, circa 15-20 de minute, pana când s-au înmuiat toate legumele, fara sa se rumeneasca. Scurgeti bine nautul si clatiti-l cu apa rece, apoi adaugati-l în cratita si turnati deasupra supa de pui. Fierbeti la foc mic o jumatate de ora, apoi scoateti jumatate din naut, folosind o lingura cu gauri, si puneti-l deoparte într-un bol.
Zdrobiti legumele si nautul cu un pisalog sau în robotul de bucatarie si puneti piureul înapoi în cratita. Adaugati nautul întreg pus deoparte si pastele, condimentati supa cu sare si piper si fierbeti-o la foc mic pâna când se înmoaie nautul si pastele sunt fierte.
În acest moment, daca supa este putin prea groasa, adaugati niste apa clocotita ca s-o subtiati. Daca e nevoie, adaugati sare si piper. Serviti supa stropita cu ulei de masline. Este delicioasa cu frunze de busuioc proaspat rupte deasupra. Un adevarat ospat!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta e ceci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu legume

Pizza cu legume

Pentru aluat, punem intr-un castron faina. Facem o adancitura in care faramitam drojdia si punem

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza
Penne prosciuto, piseli (penne cu smintina, sunca si mazare)

Penne prosciuto, piseli (penne cu smintina, sunca si mazare)

Intr-o oala punem la incalzit circa 2,5 litri de apa cu o lingura de sare mare. Cind apa incepe sa

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • o ceapa mica
  • curatata si tocata marunt
  • o tulpina de telina
  • curatata si tocata marunt
  • 1 catel de usturoi curatat si tocat marunt
  • ulei de masline extravirgin
  • frunzele de la un fir de rozmarin proaspat
  • tocate marunt
  • 2 conserve de naut a cate 400 g
  • 500 ml supa de pui
  • 100 d ditalini sau alte paste mici pentru supa
  • sare marinata si piper negru proaspat macinat
  • optional: frunzele de la o mana mica de busuioc sau patrunjel proaspat

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste cu sos de legume