autor:

vera

» » Paste si pizza

Paste alla matriciana

Autor: vera (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 19 februarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 19 februarie 2008

Ingrediente
-200 jambon, costita,sau ce aveti la indemana -, - o ceapa mai mica-, -un catel de usturoi, -patrunjel tocat ft marunt, - 2 linguri cu ulei, - o jumatate pahar de vin alb, -paste de orice fel care se scurg in momentul in care sucul este copt, -parmezan, -rosii in bulion(250g) sau 4-5 rosii coapte curatate de coaja

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

10 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a inceput sa se coloreze se adauga costita sau jambonul amestecind sa nu se lipeasca. Se sting cu jumatatea de pahar de vin si se acopera cu un capac. Cind vinul s-a consumat se adauga 250g de suc de rosii sau rosii crude curatate de coaja si taiate cubulete mici si se fierb in continuare pina capata o consistenta densa. Se amesteca cu pasta deja fiarta, se pune parmezan sau cascaval ras si se servesc cu putin patrunjel ras pe deasupra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste alla matriciana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu ciuperci si kaizer

Pizza cu ciuperci si kaizer

Drojdia se inmoaie intr-un bol cu putin lapte cald si o lingurita de zahar. Cind aceasta creste,

45 voturi    5 comentarii
1h
Paste si pizza
Pizza Quatro Stagione

Pizza Quatro Stagione

1. Aşezaţi blaturile pe o tavă. Apoi ungeţi cu sosul de roşii. Adăugaţi salamul, şunca, ciuperciile,

14 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Beatrice , 29 august 2009

    Michael nu stiu cum se simte vera...dar tu chiar esti stresant frate..Vezi-ti de drumu tau,"perfectule"..

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

    "all'amatriciana" este corect, dupa numele unei localitati din Abruzzo!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

    In Italia nu se folosesc foile de dafin la aceasta reteta!

    • Fara foto

      gatin mona clara (Maestru bucatar) , 29 septembrie 2008

      Delicios, o reteta aproape de original. Se adauga foi de dafin si as recomanda mai multa ceapa. Atentie la calorii!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

10 voturi

Ingrediente

  • -200 jambon
  • costita,sau ce aveti la indemana -
  • - o ceapa mai mica-
  • -un catel de usturoi
  • -patrunjel tocat ft marunt
  • - 2 linguri cu ulei
  • - o jumatate pahar de vin alb
  • -paste de orice fel care se scurg in momentul in care sucul este copt
  • -parmezan
  • -rosii in bulion(250g) sau 4-5 rosii coapte curatate de coaja

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Crema catalana

Crema catalana

Laptele, smanana, vanilia se pun pe foc domol. Zaharul si galbenusurile se amesteca bine cu o lingura

19 voturi    6 comentarii
30 min
Budinci

Beatrice

Michael nu stiu cum se simte vera...dar tu chiar esti stresant frate..Vezi-ti de drumu tau,"perfectule"..

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pasta alla carbonara