Autor:
vera (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 19 februarie 2008
Ingrediente
-200 jambon, costita,sau ce aveti la indemana -, - o ceapa mai mica-, -un catel de usturoi, -patrunjel tocat ft marunt, - 2 linguri cu ulei, - o jumatate pahar de vin alb, -paste de orice fel care se scurg in momentul in care sucul este copt, -parmezan, -rosii in bulion(250g) sau 4-5 rosii coapte curatate de coaja
Dificultate: Redusa | Timp: 15 min
Mod de preparare
Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a inceput sa se coloreze se adauga costita sau jambonul amestecind sa nu se lipeasca. Se sting cu jumatatea de pahar de vin si se acopera cu un capac. Cind vinul s-a consumat se adauga 250g de suc de rosii sau rosii crude curatate de coaja si taiate cubulete mici si se fierb in continuare pina capata o consistenta densa. Se amesteca cu pasta deja fiarta, se pune parmezan sau cascaval ras si se servesc cu putin patrunjel ras pe deasupra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste alla matriciana" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Paste si pizza
1. Puneti pastele la fiert in apa cu sare care clocoteste. .
2. Incalziti uleiul intr-o tigaie
10 voturi
0 comentarii
25 min
Se fierb 10 minute tortelinii in apa cu sare( se introduc in momentul cand apa da in clocot).
Sunculita
8 voturi
8 comentarii
45 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
gatin mona clara (Maestru bucatar) , 29 septembrie 2008
Delicios, o reteta aproape de original. Se adauga foi de dafin si as recomanda mai multa ceapa. Atentie la calorii!