Paste cu ardei iute şi creveţi

Timp pregatire
30 minute
Paste cu ardei iute şi creveţi

Ingrediente

  • 100 gr paste
  • 1 ardei iute
  • 3 fire usturoi verde
  • 1 legătură pătrunjel
  • coaja si sucul de la o lămaie
  • 200 gr creveţi
  • sare, piper
  • ulei de măsline

Mod de preparare

1.Fierbem pastele 8 minute.

2.Curăţăm creveţii: îi decorticăm (până la codiţă sau în întregime), scoatem vena neagră de pe spatele crevetelui şi-i spălăm bine.

3.Curăţam usturoiul şi il tocăm mărunt.

4.Tocăm si ardeiul. Dacă e prea iute, eliminaţi seminţele (nouă ne place aşa).

5.Punem într-o tigaie uleiul (3-4 linguri) şi adăugam usturoiul şi ardeiul iute. Călim aproximativ 2-3 minute la foc mic. Adaugăm coaja şi zeama de lămaie.

6.Adăugam creveţii si mai lăsam pe foc 3-4 minute.

7.Adăugam pastele şi pătrunjelul proaspăt tocat. Amestecăm şi luăm de pe foc.

Se servesc imediat, cu piper proapăt măcinat.

Reteta pregatita de Georgiana si Iolanda @www.sisterskitchen.ro cu paste oferite de Hutton.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura