autor:

Doina  Varga

» » Paste si pizza

Paste cu costita

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iulie 2009

Ingrediente
500 g paste (spirale, melcisori, fundite), 250 g costita afumata, 50 g ketchup de rosii si ardei rosii, 100 g bulion, 50 g branza telemea, 1 ardei gras rosu, 1 rosie, 1 ceapa mai mare, 1 ardei peperoni nu prea iute, optional cateva ciuperci champignon, 1 legatura patrunjel verde, 4-5 linguri de ulei, sare, piper, paprika, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

13 voturi

Mod de preparare

Se pun la fiert pastele in 3 litri de apa clocotita cu putina sare. Se lasa 8-10 minute la foc mic (dupa indicatiile de pe pachet).
Intre timp curatati, spalati si tocati marunt legumele. Caliti-le intr-o tigaie antiaderenta in ulei incepand cu ceapa, ardeiul gras, ciupercile, ardeiul peperoni taiat felii, costita taiata cubulete foarte mici, apoi adaugati rosia decojita si tocata marunt, ketchup, bulion si fierbeti 10-12 minute la foc mic.
Dupa ce s-au fiert pastele, strecurati-le si spalati-le cu apa rece. Puneti pastele intr-o cratita, adaugati legumele calite cu costita, dregeti gustul de sare, piper, paprika, cimbru, radeti branza si presarati cu putin patrunjel tocat.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu costita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste picante cu costita afumata

Paste picante cu costita afumata

Se incinge uleiul intr-o tigaie destul de mare, se adauga ceapa si patrunjelul tocat marunt si se

14 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paste cu sos  pesto , facut in casa

Paste cu sos pesto , facut in casa

Pastele se pun la fiert, conform instructiunilor de pe ambalaj, iar separat, pana ele se fierb, se

2 voturi    2 comentarii
20 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2010

    asta o incerc week-end-ul asta! m-a convins!

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

    Multumesc mult pentru aprecieri.

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2009

      mmmmmmmmm ce deliciu vreau si eu putin arata super felicitari

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      Foarte consistente,sigur sunt delicioase.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      Un deliciu...Imi plac foarte mult pastele atat cu carne cat si fara...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      O bunatate...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Multumesc mult. Fac paste destul de des.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Gustoase...Felicitari pentru prezentare!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

13 voturi

Ingrediente

  • 500 g paste (spirale
  • melcisori
  • fundite)
  • 250 g costita afumata
  • 50 g ketchup de rosii si ardei rosii
  • 100 g bulion
  • 50 g branza telemea
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 rosie
  • 1 ceapa mai mare
  • 1 ardei peperoni nu prea iute
  • optional cateva ciuperci champignon
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 4-5 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • paprika
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Marian (Chef de cuisine)

asta o incerc week-end-ul asta! m-a convins!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Pizza cu blat din iaurt grecesc