autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

paste cu legume si parmezan (4-5 portii)

Autor: adrian adrian (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adrian adrian (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
paste (pachet de 500 gr), ulei, boia de ardei iute, oregano, legume :morcov, ceapa, cotor frunza de telina (neaparat), mazare, ardei gras, ciuperci, boabe de porumb sau orice alte legume aveti la indemina, rosii (sau bulion sau suc de rosii), parmezan (1 plic de 40-50 grame. Daca aveti, puteti folosi mai mult), sare, -ulei 50 ml, -boia iute- dupa gust, -oregano-1/2 lingurita rasa, -frunze de telina-1/2 legatura, -legume-dupa posibilitati (2 morcovi, 2 ceapa taiata solzi, 2 linguri de mazare...etc)

Dificultate: Medie Timp: 40 min

16 voturi

Mod de preparare

pastele se fierb in apa cu sare, apoi se scurg. Se fierb atit timp cit scrie pe pachet. Legumele (mai putin rosiile) se calesc in ulei, apoi se adauga apa si se lasa sa se innabuse. Se regleaza din sare, boia iute, oregano. Se adauga rosiile (in cazul asta adaugati 1 lingurita de zahar. La suc de rosii si bulion nu este cazul). Se lasa se scada si ind sosul a capatat consistenta dorita se adauga pastele si se amesteca usor, la foc mic. In timpul asta se adauga 1/2 din plicul de parmezan de 50 gr. Dupa omogenizare se ia de pe foc. Restul de parmezan se pune in farfurie pe deasupra. Va asigur ca este delicios
Daca ti-a placut reteta noastra "paste cu legume si parmezan (4-5 portii)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Icre  de caras

Icre de caras

Se pun icrele,zeama de lamiie si o cescuta de apa minerala intr-un vas cu peretele inalt ,se mixeaza

9 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Friptura de porc cu paste si masline

Friptura de porc cu paste si masline

Un fel de mancare gata-n 25 min pe ceas :) ! Nu-i asa ca te-am facut curioasa? Se amesteca mustarul,

3 voturi    1 comentariu
25 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

16 voturi

Ingrediente

  • paste (pachet de 500 gr)
  • ulei
  • boia de ardei iute
  • oregano
  • legume :morcov
  • ceapa
  • cotor frunza de telina (neaparat)
  • mazare
  • ardei gras
  • ciuperci
  • boabe de porumb sau orice alte legume aveti la indemina
  • rosii (sau bulion sau suc de rosii)
  • parmezan (1 plic de 40-50 grame. Daca aveti
  • puteti folosi mai mult)
  • sare
  • -ulei 50 ml
  • -boia iute- dupa gust
  • -oregano-1/2 lingurita rasa
  • -frunze de telina-1/2 legatura
  • -legume-dupa posibilitati (2 morcovi
  • 2 ceapa taiata solzi
  • 2 linguri de mazare...etc)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pene cu pasta de leurda si ou fiert