autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Paste cu prosciutto si smintina

Autor: bajan aurelia (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bajan aurelia (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 25 noiembrie 2006

Ingrediente
pentru 2 persoane, 1 ceapa mijlocie, 200 g. prosciutto (sunca presata), 2-3 linguri mazare, ulei de masline 2-3 linguri, sare, piper, paste tuburi o farfurie adinca plina.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

13 voturi

Mod de preparare

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt apoi se pune la prajit in tigaie cu ulei, cind s-a rumenit putin se adauga mazarea, sunca presata faiata felii lungi, smintina, sare piper, si 1 pahar apa se lasa la fiert pina scade, amestecind continuu.
Separat se pune apa la fiert pt. paste cu 1 lingura sare, cind a clocotit se adauga pastele si se fierb cit scrie pe punga. Cind sunt gata se scurg de apa si se amesteca cu sosul.
Se servesc cu formaggio (cascaval mai dur) ras deasupra.
E f. bun, aceasta reteta am invatat-o in Sicilia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu prosciutto si smintina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
LITERE CU GRIS SI GEM

LITERE CU GRIS SI GEM

Fierbem pastele in apa cu sare, respectand instructiunile de pe ambalaj. Dupa ce le clatim cu apa

3 voturi    4 comentarii
20 min
Paste si pizza
Pizza

Pizza

Preparare blat: Din faina,drojdie,apa,sare,zahar si ulei sa prepara un aluat,care se lasa la crescut

5 voturi    7 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

13 voturi

Ingrediente

  • pentru 2 persoane
  • 1 ceapa mijlocie
  • 200 g. prosciutto (sunca presata)
  • 2-3 linguri mazare
  • ulei de masline 2-3 linguri
  • sare
  • piper
  • paste tuburi o farfurie adinca plina.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
SPAGHETE CU SOS ALB