Paste cu sos de vanilie si nuca

Timp pregatire
70 minute
Paste cu sos de vanilie si nuca

Ingrediente

  • 100-150 gr paste (eu am folosit scoici de la Hutton)
  • 1 cana lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 4-5 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita unt + pentru uns vasul
  • 1 lingurita cappucino

Mod de preparare

Intr-o cratita punem apa la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot dam drumul pastelor si le fierbem circa 8 minute. Cand sunt gata le scurgem bine de apa. Cat timp fierb pastele pregatim sosul. Intr-un castron punem zaharul, amidonul, extractul de vanilie si cateva linguri din lapte.

Le amestecam foarte bine sa nu ramana cocoloase de amidon, iar restul de lapte il punem la fiert intr-o cratita. Cand da in clocot, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon si il lasam pe foc pana da 3-4 clocote. Tragem sosul de pe foc, incorporam untul, apoi pastele fierbinti si coaja rasa de lamaie.

Ungem un vas micut de ceramica cu unt si presaram cam 2 linguri de nuca macinata. Turnam amestecul de paste cu sos, iar deasupra mai punem putina nuca macinata si cappucino. Dam vasul in cuptorul incins pentru 20 de minute, la o temperatura potrivita.

Il scoatem dupa acest timp, lasam sa se raceasca apoi servim.

Eu am gustat si cald si rece si imi place rece :).

Reteta pregatita de Rocsi @www.rocsyinbucatarie.blogspot.ro cu paste oferite de Hutton.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura