Paste cu susan si carne de pui

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Paste cu susan si carne de pui

Ingrediente

  • Cantitate : 4-6 portii
  • • 300-400 gr paste Linguini sau Spaghetti
  • • 1 lingura seminte de susan
  • • 2 linguri ulei
  • • 250 gr carne de pui maruntita
  • • 125 ml apa
  • • 4 linguri unt de arahide
  • • 1 lingura sos de soia
  • • 1 lingura otet din vin alb
  • • 1 lingura miere
  • • 1 lingura ulei de susan sau nuci
  • • 1 varf de cutit de boia iute
  • • 1 ceapa verde, tocata

Mod de preparare

1. Se clocotesc 4 l de apa intr-o oala mare si se sareaza.Se fierb pastele, pana cand s-au fragezit, dar nu s-au inmuiat de tot.

2. Intre timp, se rumenesc semintele de susan intr-o tigaie, la foc potrivit, agitand mereu tigaia.Apoi se toarna intr-un vas mic si se incinge 2 linguri ulei in aceeasi tigaie.Se prajeste carnea in tigaie 3-6 minute, amestecand din cand in cand.Se ia de pe foc.

3. Se incalzesc 125 ml apa si se amesteca cu untul de arahide intr-un bol.Se adauga sosul de soia, otetul, mierea, uleiul de susan/nuci si boiaua si se amesteca.Se toaca ceapa marunt.

4. Se scurg bine pastele si se amesteca bine cu sosul de arahide.Se adauga bucatelele de carne si se amesteca.Se aseaza pastele intr-un castron si se presara semintele de susan si se decoreaza cu ceapa tocata.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise