Ingrediente
100g paste Hutton scoici, , 1 conservă de ton în apă scursă bine (150g greutate neta, adica numai tonul, fără lichid), , 50g păstrăv afumat rupt fâșii (aveți grijă să îndepărtați oasele), , 20g capere clătite în apă și scurse bine/ cam 1 lingură plină, , 50g măsline Kalamata fără sâmburi (12-15 bucăți), , 3 căței de usturoi, , 3-4 fileuri de anșoa, , 2 linguri ulei de măsline, , 2 linguri vin alb, , 1 linguriță zeamă de lămâie, , 1 vârf cuțit sare, , 1/2 linguriță piper negru proaspăt măcinat, , parmezan ras pentru presărat la final,
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
1 vot
Mod de preparare
Când apa a început să bulbucească am pus pastele la fiert, fix 6 minute. Am pus la loc pe foc tigaia cu sosul de pește, am pus pastele pe care le-am luat cu o paletă, să nu torn toată apa (și nu, n-am aruncat apa în care au fiert pastele, pentru că mai aveam nevoie de ea), am adăugat sarea și piperul și am mai pus din apa în care au fiert pastele cam 3-4 linguri. Le-am amestecat pe toate bine, să se prindă unele de altele, cam 2 minute. Nu vă fie teamă să mai adăugați puțină apă din cea în care au fiert pastele dacă vi se pare că nu este suficient sos. Pastele trebuie să aibă sos de ajuns, nu trebuie să fie uscate, că nu-s bune. Pe măsură ce stau, ele mai absorb din sos, de aceea capătă aspectul acela uscat, așa că și mai bine ar fi să fie servite imediat. Am pus pastele în farfurie și am ras puțin parmezan. Și da, le-am servit imediat, n-am mai stat degeaba.
Cam asta a fost tot. Bune rău de tot pastele astea cu pește. Dacă nu mă credeți, întrebați-o pe Ralu, ea știe :P.
Data viitoare mă gândesc să încerc și niște paste dulci, hmmmm, n-am mai mâncat de-o veșnicie. Mai studiez problema ;). Până atunci ...
Poftă bună!