Paste cu ton și păstrăv afumat

Timp pregatire
70 minute
Paste cu ton și păstrăv afumat

Ingrediente

  • 100g paste Hutton scoici
  • 1 conservă de ton în apă scursă bine (150g greutate neta, adica numai tonul, fără lichid)
  • 50g păstrăv afumat rupt fâșii (aveți grijă să îndepărtați oasele)
  • 20g capere clătite în apă și scurse bine/ cam 1 lingură plină
  • 50g măsline Kalamata fără sâmburi (12-15 bucăți)
  • 3 căței de usturoi
  • 3-4 fileuri de anșoa
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri vin alb
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 1 vârf cuțit sare
  • 1/2 linguriță piper negru proaspăt măcinat
  • parmezan ras pentru presărat la final

Mod de preparare

Am umplut pe trei sferturi o cratiță mai mărișoară (cam de 1,5kg) cu apă, am adăugat o lingură de sare și am pus-o la fiert pentru paste. În timpul ăsta am tocat mărunt usturoiul, fileurile de anșoa, măslinele și caperele și le-am pus să se călească cam 1-2 minute într-o tigaie încinsă în care am turnat uleiul de măsline. Am adăugat păstrăvul afumat și tonul, vinul și zeama de lămâie, le-am amestecat și am dat focul puțin mai tare, să se evapore alcoolul din vin, apoi le-am dat la o parte de pe foc până au fost gata și pastele.

Când apa a început să bulbucească am pus pastele la fiert, fix 6 minute. Am pus la loc pe foc tigaia cu sosul de pește, am pus pastele pe care le-am luat cu o paletă, să nu torn toată apa (și nu, n-am aruncat apa în care au fiert pastele, pentru că mai aveam nevoie de ea), am adăugat sarea și piperul și am mai pus din apa în care au fiert pastele cam 3-4 linguri. Le-am amestecat pe toate bine, să se prindă unele de altele, cam 2 minute. Nu vă fie teamă să mai adăugați puțină apă din cea în care au fiert pastele dacă vi se pare că nu este suficient sos. Pastele trebuie să aibă sos de ajuns, nu trebuie să fie uscate, că nu-s bune. Pe măsură ce stau, ele mai absorb din sos, de aceea capătă aspectul acela uscat, așa că și mai bine ar fi să fie servite imediat. Am pus pastele în farfurie și am ras puțin parmezan. Și da, le-am servit imediat, n-am mai stat degeaba.

Cam asta a fost tot. Bune rău de tot pastele astea cu pește. Dacă nu mă credeți, întrebați-o pe Ralu, ea știe :P.

Data viitoare mă gândesc să încerc și niște paste dulci, hmmmm, n-am mai mâncat de-o veșnicie. Mai studiez problema ;). Până atunci ...

Poftă bună!

Reteta pregatita de Mariana @www.mariana-kitchening.blogspot.ro/ cu paste oferite de Hutton.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Ceapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,

Bors de dovlecei cu stevie
Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor