autor:

» » Paste si pizza

Paste cu ton si broccoli

Autor: Adela Adela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 21 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adela Adela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 21 noiembrie 2006

Ingrediente
- o conserva de ton, - broccoli, - 2-3 catei de usturoi, - ulei de masline, - sare, piper, - 300 g paste scurte (farfalle, fussili, penne rigate, etc.)

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

20 voturi

Mod de preparare

Se fierbe broccoli-ul in apa cu sare, se scurge bine, dupa care se toaca marunt, oprind cateva buchetele mai mari pentru aspectul estetic.
Intr-o oala de teflon se caleste usturoiul tocat marunt in ulei de masline, se adauga broccoli-ul si tonul, sare si piper dupa gust.
Intr-o oala mare se fierbe apa, iar cand aceasta fierbe se adauga pastele cu o lingura de sare si se amesteca des, sa nu se prinda. Atentie, pastele au nevoie de multa apa de fierbere!
In momentul cand pastele sunt \"al dente\" se strecoara, oprindu-se intr-o cescuta apa de fierbere: in cazul in care pastele sunt prea \"uscate\", se poate adauga din apa de fierbere.
NU se trec sub un jet de apa rece!
Odata scurse pastele se amesteca imediat cu compozitia de ton cu broccoli si se servesc calde cu parmezan ras presarat pe deasupra.
Buon appetito!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ton si broccoli" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu branza de capra,spanac si chilli

Paste cu branza de capra,spanac si chilli

1. Puneti pastele la fiert in apa cu sare care clocoteste. . 2.  Incalziti uleiul intr-o tigaie

10 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tortellini cu sos de iaurt si sunca

Tortellini cu sos de iaurt si sunca

Se fierb 10 minute tortelinii in apa cu sare( se introduc in momentul cand apa da in clocot). Sunculita

8 voturi    8 comentarii
45 min
Paste si pizza

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

20 voturi

Ingrediente

  • - o conserva de ton
  • - broccoli
  • - 2-3 catei de usturoi
  • - ulei de masline
  • - sare
  • piper
  • - 300 g paste scurte (farfalle
  • fussili
  • penne rigate
  • etc.)

Raporteaza reteta

Retete

din Paste si pizza

Paste cu sos de sfecla rosie Paste cu sos de sfecla rosie

Pregatim sosul. Tocam marunt toate legumele. Intr-o tigaie punem uleiul la incins si adaugam legumele tocate si apa cat sa le cuprindem.

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fusilli cu pui si sos Fusilli cu pui si sos

Am fiert pastele cu putina sare. Am tăiat ceapa mărunt, ciupercile puțin mai mare și ardeiul. Pentru sos am tăiat pieptul de pui

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Penne la cuptor (reteta rapida)