autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Paste cu Vinete

Autor: Cristina Daniela Dunca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Daniela Dunca (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
3 vinete, 500g paste, 400g rosi decojite, ulei extravergine de masline, 4 foi busuioc proaspat, 1 catel usturoi, sare, piper, parmezan, zahar

Dificultate: Medie Timp: 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Se curata 2 vinete si se taie cubulete potrivite , o vanata se taie pe lung feli potrivite, se pune o tigaie pe foc se pune ulei, sarea,usturoiul se calesc1 minut , apoi se adauga vinetele cubulete si apoi , cam 7 minute caliti vinetele, apoi adaugati rosiile decojute si taiate cuburi in prealabil , se adauga cam 100 ml apa , si o lingurita de zahar , se pe foc pana devine un sos legat . Se fierb pastele se spala cu apa rece , vanata taiata feli se pune intr-o alta ticaie si se calesc usor pana devi moi , se pun pe o hartie absorbanta .se pun pastele peste sosul deja fierbine se mai lasa pe foc cam 5 minute se pune busuiocul taiat si parmezan dupa gust ,se aseaza pastele pe farfurie apoi se pun 2 feli se vanata deasupra .
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu Vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Se spala vanata si se taie in cubulete,se sareaza si se lasa timp de o ora la scurs.Dupa ce au lasat

9 voturi    13 comentarii
40 min
Retete de post
Paste cu sos picant de vinete

Paste cu sos picant de vinete

Pentru a savura aceste paste delicioase cu sos picant de vinete, vom incepe prin a taia cubulete

3 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine):

    Nu am mai adaugat feliile pe lung de vinete.Am mai facut cateva modificari dupa gusturile noastre ,dar in principiu am folosit aceasta reteta.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

    Nici eu nu intelegeam de ce se clatesc pastele ,dar cateva lamuriri am primit.Depinde in primul rand de pasta cum avem de gand sa o folosim.In salatele de paste,se recomanda ca pasta sa se clateasca sub un jet de apa rece.Pastele facute cu sos nu se scurg,pt ca au nevoie de amidon ca sa se lege mai bine sosul pe care-l vom adauga.Alte persoane scurg pasta ca sa impiedice pasta sa se se umfle mai mult decat trebuie si sa nu fie "al dente",adica putin cruda ,ajuta mai bine la digestie...deci depinde de persoana,de mancare,de pasta...!

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2009

    Sunt foarte bune pastele cu vinete,dar nu inteleg de ce clatiti pasta?Pasta nu se clateste,se scurge si se pune fierbinte in sos.Daca o clatesti se intareste,pierde toata sapoarea.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

    Cred ca mi-ar placea, cred ca sunt gustoase.

    • gabriela bacila

      gabriela bacila (Chef de cuisine) , 14 iulie 2008

      am mai vazut retete de paste cu vinete,dar nu m-au tentat niciodata.in schim acesta reteta suna delicios.o sa incerc

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

5 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina Daniela Dunca
Sos de paste cu ardei si ton

Sos de paste cu ardei si ton

Se taie ceapa marunt , se curata ardei grasi se toaca si ei , se pun intr-o tigaie cu putin ulei

3 voturi    3 comentarii
25 min
Sosuri
Bule de carne

Bule de carne

Se pune painea in apa, se amesteca carnea cu ouale, patrunjelul tocat , parmezanul ras, laptele,

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Focaccia cu rozmarin

Focaccia cu rozmarin

Ma intai se pune drojdia intr-un castronel cu 2 linguri de apa se lasa aproximativ 10 minute , se

12 voturi    15 comentarii
1h
Paste si pizza

ana catalina focsa (Chef de cuisine)

Nici eu nu intelegeam de ce se clatesc pastele ,dar cateva lamuriri am primit.Depinde in primul rand de pasta cum avem de gand sa o folosim.In salatele de paste,se recomanda ca pasta sa se clateasca sub un jet de apa rece.Pastele facute cu sos nu se scurg,pt ca au nevoie de amidon ca sa se lege mai bine sosul pe care-l vom adauga.Alte persoane scurg pasta ca sa impiedice pasta sa se se umfle mai mult decat trebuie si sa nu fie "al dente",adica putin cruda ,ajuta mai bine la digestie...deci depinde de persoana,de mancare,de pasta...!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Fettuccine cu piept de pui si crema la cuptor